"Σκουπιδιάρα": Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους. Εμπρός με απεργίες!

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκρηκτική : 35.000 θέσεις εργασίας για πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων καλύπτονται με εργαζόμενους σε πεντάμηνα-οχτάμηνα και συμβασιούχους. Άμεσο επακόλουθο των ελλείψεων σε προσωπικό, η κατακόρυφη αύξηση των ατυχημάτων ακόμα και θανατηφόρων!

Την ίδια στιγμή ανοίγουν και τα ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων σε καθαριότητα και παιδικούς σταθμούς, με πρόσχημα τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αδυναμία λειτουργίας με τους υπάρχοντες πόρους.

Τη στιγμή που όλο το δημόσιο λειτουργεί από το φιλότιμο των εργαζόμενων σε αυτό, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωράει στην ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων της Τρόικας, από τις ιδιωτικοποιήσεις Νερού – Ρεύματος και των άλλων ΔΕΚΟ, μέχρι την επίθεση στα Συνδικάτα και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Η κατάθεση στη Βουλή του προσχέδιου για τον  προϋπολογισμό του 2017, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες : πάνε για ένα πρωτογενές πλεόνασμα-ρεκόρ στη χώρα όπου τα Μνημόνια έχουν φτάσει το Δημόσιο να λειτουργεί με χιλιάδες κενά και ελλείψεις προσωπικού σε ΟΤΑ-Σχολεία-Νοσοκομεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις.

Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν είναι μονόδρομος και οι μόνοι που μπορούν να τη σταματήσουν είναι οι αγώνες μας. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των Νοσοκομείων που απήργησαν και διαδήλωσαν σύσσωμοι στις 6 Οκτώβρη με αιχμή τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και συνεχίζουν.

Είμαστε μαζί τους και διεκδικούμε από την Ομοσπονδία μας να μπει στον αγώνα για προσλήψεις. Θέλουμε προϋπολογισμό που λογοδοτεί στις ανάγκες του κόσμου για Υγεία-Παιδεία-Δουλειά-Ασφάλιση-Κρατική Πρόνοια και πρόσβαση του κόσμου στο αγαθό του Νερού και του Ρεύματος χωρίς κριτήρια τα κέρδη κάποιων αλλά τις ανάγκες των πολλών. Θέλουμε η καθαριότητα των γειτονιών, οι υπηρεσίες των Δήμων να λειτουργούν όχι με βάση τα «πορίσματα των εμπειρογνωμόνων» αλλά με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δε χωράει καμία αναμονή!

  • Η Ομοσπονδία καλεί σε γύρο Γενικών Συνελεύσεων μέχρι τις 18 Οκτώβρη:
  • Συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε από την Ομοσπονδία την προκήρυξη Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Είναι η ώρα να κατεβάσουμε τον κλάδο στο δρόμο και να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες θέσεις εργασίας και τα πετσοκομμένα μεροκάματα.
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν τα Συνδικάτα τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στο Σύνταγμα 6.30μμ με αιχμή την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Διεκδικούμε την προκήρυξη απεργίας σε όλο το Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ.