Δεν θα περάσουν οι απολύσεις στον ΑΝΤ1, να απαντήσουμε με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό

Λίγες ημέρες μετά το μεγαλειώδες «όχι» του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς της τρόικας και τον συμβιβασμό της κυβέρνησης σε μια νέα συμφωνία, οι καναλάρχες επιβάλουν το τρίτο μνημόνιο πριν ψηφιστεί και ταυτόχρονα επιχειρούν να εκβιάσουν κυβέρνηση και εργαζόμενους προκειμένου να μην περάσει το σχέδιο νόμου που δόθηκε σε διαβούλευση για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Η διοίκηση του Αντ1 απολύει 24 εργαζόμενους και απειλεί να απολύσει κι άλλους. Οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας τεχνικών στον ΑΝΤ1 προαναγγέλλουν το σφαγείο των απολύσεων που θα ακολουθήσει και σε άλλα Μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Μια επίθεση που ανοίγει ταυτόχρονα με νέες μειώσεις μισθών, όπως στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha κατά 50% στους τεχνικούς, αλλά και με τη γενικευμένη υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων μέσα από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, τις ατομικές  συμβάσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας και την επέκταση των υπεργολαβιών.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν

Η απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση την Παρασκευή 31 Ιουλίου έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1 στα Σπάτα και η νέα 48ωρη απεργία στον Αντ1  που ανακοίνωσε η ΕΤΙΤΑ είναι η πρώτη άμεση αγωνιστική απάντηση και χρειάζεται να έχει απεργιακή συνέχεια.

Το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απέδειξαν το προηγούμενο διάστημα πως δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργήσουν εργοδοσία και κυβερνήσεις.

Οι αγώνες τους επέβαλαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Τώρα μπορούν να επιβάλλουν να μη γίνει καμία απόλυση,  αρκεί να συντονιστούν οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και οι Ενώσεις των ΜΜΕ σε ένα κοινό αγώνα.

Άμεσα χρειάζεται να συγκαλεστεί, κοινή συνέλευση όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς – δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς. Να προχωρήσουν συντονισμένα σε  απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας και να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά των ΜΜΕ.

Μαζί τους στην σύγκρουση με τους καναλάρχες και τους βαρόνους των ΜΜΕ θα είναι όλος ο κόσμος του ΟΧΙ και όλα τα εργατικά κομμάτια που έδωσαν και δίνουν μάχες ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και  καλεί κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή και σωματείο να οργανώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα μέχρι την νίκη.