30/1/24 - σύσκεψη για την Απεργιακή 8 Μάρτη

Δείτε εδώ φωτό από τη σύσκεψη

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε απόψε η σύσκεψη της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη. Η συζήτηση που άνοιξε για τη μάχη ενάντια στον σεξισμό, αλλά και την κυβέρνηση και το σύστημα της καταπίεσης, με κέντρο την οργάνωση πανεργατικής απεργίας στις 8 Μάρτη ενθουσίασε όλες και όλους με τον πλούτο και τη ζωντάνια της. 

Συμμετείχαν γυναίκες και άντρες από δεκάδες εργατικούς χώρους, νοσοκομεία, κατειλημμένες σχολές και γειτονιές. Στις 20 τοποθετήσεις που έγιναν ήρθαν εικόνες από τους αγώνες ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και τον πόλεμο στην Παλαιστίνη στους οποίους οι γυναίκες είναι στην πρώτη γραμμή. Η σύνδεση με τις φονικές ιδιωτικοποιήσεις, που πέρσι στις 8 Μάρτη έγινε μια από τις μεγαλύτερες πανεργατικές απεργίες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, υπογράμμισε η παρουσία του εκπροσώπου του Συλλόγου  Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών που πήρε και τον λόγο.

Εισηγητικά τη σύσκεψη άνοιξαν η Σταυρούλα Παπαδημητρίου, ΕΕ ΑΔΕΔΥ, η Μαρία Ζησιμάτου, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΓΝ Έλενα Βενιζέλου, η Αναστασία Πουλουτίδου, ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θουκυδίδης, η Σάλμα Σάουα, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Πηνελόπη Τρομπέτα, συντονιστικό κατάληψης Φιλοσοφικής Σχολής, η Μυρτώ Μαργέλη, ερευνήτρια, μέλος ΣΕΡΕΤΕ, η Σέβη Στάικου, μέλος ΔΣ ΕΚΑ και η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ. Τη συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Παρεμβάσεις έκαναν οι: Εύα Ντόκου, συντονιστικό κατάληψης ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, Τιάνα Ανδρέου, εργαζόμενη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Άγιος Σάββας, Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς, Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός στον Ευαγγελισμό, Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Αθανασία Συμψηρή, συντονιστικό κατάληψης Φιλοσοφικής, Ελένη Τσαγανού, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό δήμου Νίκαιας, Μαρία Στύλλου, συγγραφέας του βιβλίου “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών”, Νίκος Τουρνάς, μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ και Συλλόγου Εργαζομένων ΑΑΔΕ και Νικολέτα Κατσόρα, από την κατάληψη της Φιλοσοφικής.

Φωτό: Μάνος Νικολάου / Εργατική Αλληλεγγύη