11/1/24 - Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Δείτε εδώ φωτό από το συλλαλητήριο

 

Η μάχη για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας ξεκίνησε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες φοιτητές/ριες, μαθητές/ριες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων κι εργαζόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πλημμύρισαν τους δρόμους.

«Το 2006-07 μας δείχνουν το δρόμο – Με όπλο την κατάληψη να ρίξουμε τον νόμο» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό. 

Δεκάδες σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο. Οι διαδηλωτές/ριες βάδισαν από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και κατέληξαν στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο όπου πραγματοποιείται Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.

Σε κλιμάκωση με πενθήμερες καταλήψεις σε όλες τις σχολές και μαζική συμμετοχή στους επόμενους σταθμούς του κινήματος, καλεί το ΣΕΚ στις Σχολές σε ανακοίνωσή του μετά το συλλαλητήριο:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που διαδήλωσαν σήμερα στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι που αποφάσισαν καταλήψεις, πολλοί μαθητές και μαθήτριες με τα πανό των σχολείων τους, διοικητικοί, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ. Μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πίσω από τα μπλοκ των καταλήψεων του ΕΜΠ,ΕΚΠΑ και ΣΔΟΚΕ συμμετείχαν σύλλογοι δασκάλων και εκπαιδευτικών με τα πανό τους.

Η δυναμική των καταλήψεων συγκροτεί ένα πανεκπαιδευτικό ποτάμι που μπορεί να γκρεμίσει τα σχέδια της κυβέρνησης. Μαζικοποιούμε τις καταλήψεις, οργανώνουμε εκδηλώσεις και παρεμβάσεις των καταλήψεων, μετατρέπουμε τις σχολές μας σε ορμητήρια αγώνα υπεράσπισης της δημόσια εκπαίδευσης και οργάνωσης όλων των αγώνων.

Προχωράμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων πανελλαδικά σε όλες τις σχολές, προτείνουμε πενθήμερες καταλήψεις και νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 12μ στα Προπύλαια. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο μαζί με την παλαιστινιακή παροικία και την συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο με το μπλοκ των καταλήψεων.

Τα συνθήματα για Λευτεριά στην Παλαιστίνη έκαναν την καλύτερη σύνδεση σήμερα των μαχών. Λεφτά για τις ανάγκες μας , λεφτά για την Παιδεία, όχι για τα κέρδη τους και για τον πόλεμο.

Συνεχίζουμε την Τετάρτη 17/1 με την συμμετοχή μας στο αντιρατσιστικό συλλαλητηριο στις 17 Γενάρη στα 11 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Κλιμάκωση - συντονισμός - καταλήψεις μέχρι τη νίκη».

Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης / Εργατική Αλληλεγγύη


Διαβάστε στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί:

Φοιτητές: Eμπρός για καταλήψεις
ergatiki.gr/article.php?id=28437&issue=1604

Εκπαιδευτικοί μαζί με τους φοιτητές
ergatiki.gr/article.php?id=28436&issue=1604

Φοιτητικό κίνημα: Έτσι νίκησαν οι καταλήψεις 2006-7
ergatiki.gr/article.php?id=28438&issue=1604