• ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ • ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιούνη πάμε να τσακίσουμε τα ψέματα του Μητσοτάκη. Στις 21 Μάη στηρίχτηκε σε απάτες για να μαζέψει ψήφους. Εμπρός να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε τη ΝΔ της ψευτιάς και της λεηλασίας.

• Είναι τεράστιο ψέμα ότι μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις δαπάνες για την Υγεία. Η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν ήδη αποφασίσει να σφίξουν τα λουριά και ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να επιβάλει σκληρά πλεονάσματα στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ο Σολτς έχει κηρύξει λιτότητα ήδη στη Γερμανία, είναι απάτη να λένε ότι δεν θα επιβάλουν λιτότητα στην Ελλάδα.

• Είναι τεράστιο ψέμα ότι η ΝΔ δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν ήδη προϋπολογίσει τα δισεκατομμύρια που περιμένουν να πάρουν ξεπουλώντας την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Να μην αφήσουμε αυτούς που σκότωσαν ανθρώπους με την ιδιωτικοποίηση των τρένων να κάνουν νέα εγκλήματα.

• Είναι πανάθλιο ψέμα να μιλάει για «κανονικότητα» η ΝΔ του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τις πολεμικές δαπάνες σε ύψη-ρεκόρ, κουκούλωσε όλα τα σεξιστικά εγκλήματα των πλούσιων (εκ)βιαστών, ευθύνεται για αμέτρητες δολοφονίες προσφύγων με τον φράχτη, την Φρόντεξ και τις επαναπροωθήσεις.

Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις και τη ΝΔ που τις μεθοδεύει. Οι θεωρίες που μιλάνε για «συντηρητικοποίηση» του κόσμου είναι φτηνές δικαιολογίες των ηγεσιών της αντιπολίτευσης που δεν στάθηκαν αντάξιες των αγώνων και θέλουν να ξεχάσουμε τον πανεργατικό ξεσηκωμό του Μάρτη. Μπορούμε και πρέπει να πάμε προς τις δεύτερες εκλογές με ένα απεργιακό κύμα: 

• Απεργία στα Νοσοκομεία όπως έχει υποσχεθεί η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ από τον Πλεύρη.

• Καταλήψεις σε όλους τους Δήμους όπως έγινε στο Κερατσίνι ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων που επιβάλλει ο Βορίδης. • Απεργία στα τρένα και στο νερό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. 

• Απεργία στον Επισιτισμό-Τουρισμό για ΣΣΕ με αυξήσεις αλλά και για να σταματήσουμε τη στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων που μεθόδευσε ο Μητσοτάκης σε βάρος χιλιάδων εργαζόμενων που δουλεύουν «σεζόν» μακριά από τον τόπο τους.

Μια τέτοια απεργιακή κλιμάκωση δεν είναι μόνο δύναμη προεκλογική για να μαυρίσουμε τη ΝΔ. Είναι η καλύτερη εγγύηση για τη συνέχεια, για τη δικαίωση των εργατικών αγώνων. Το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Για κρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που έχουν λεηλατήσει οι «επενδυτές», των τραπεζών, της ενέργειας, των συγκοινωνιών, χωρίς αποζημίωση για τα λαμόγια και με εργατικό έλεγχο. 

Είναι ένα πρόγραμμα που είναι μεταβατικό προς μια άλλη κοινωνία, αλλά δεν είναι «ουτοπικό». Αυτόν τον Ιούνη κλείνουν δέκα χρόνια από την κατάληψη της ΕΡΤ, τότε που οι εργαζόμενοι είπαν όχι στο κλείσιμο και στο μαύρο που έριξαν οι Σαμαροβενιζέλοι, παίρνοντας τον έλεγχο της ΕΡΤ και κερδίζοντας τη συμπαράσταση του μαζικού κινήματος. 

Οι εργάτες και οι εργάτριες μπορούν να κάνουν κουμάντο παντού, στις δουλειές μας, στην οικονομία, στην πολιτική, για να πάμε σε μια κοινωνία με εργατική δημοκρατία, όπου οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη, μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί για αυτήν την προοπτική, ελάτε να στηρίξουμε μαζί την αντικαπιταλιστική αριστερά και στη δράση και με την ψήφο μας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Διαβάστε σε pdf εδώ