17/5/23 - Οι κυνικές δηλώσεις Μητσοτάκη σε βάρος των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη είναι πρόκληση

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Σκέρτσου ενάντια στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και το σωματείο των μηχανοδηγών είναι μια εξοργιστική πρόκληση. Εχει το θράσος να μιλάει για «εργαλειοποίηση» η κυβέρνηση που η λύσσα της για τις ιδιωτικοποιήσεις οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα εγκλήματά της από τα Τέμπη μέχρι τις υποκλοπές του «βαθιού κράτους» της ΕΥΠ και τους νεκρούς της πανδημίας τότε που δεν είχε σημασία αν κάποιος/α είχε πρόσβαση σε ΜΕΘ…

Το περιθώριο για αυτές τις προκλητικές προσπάθειες να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα εγκλήματα της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης το δίνει η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση η οποία να ανοίγει αυτά τα ζητήματα, συζητάει για το αν το πρόγραμμά της είναι κοστολογημένο, αφήνοντας έτσι όλα τα περιθώρια στον Μητσοτάκη να θολώνει τα νερά. Ούτε λέξη για τα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων που πεθαίνουν στον φράχτη του Έβρου ή πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Ανέγγιχτα τα εξοπλιστικά προγράμματα που μας φορτώνει ο Μητσοτάκης παρέα με τον Μακρόν και τον Μπάιντεν. Ακόμα και τα σεξιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης σε βάρος γυναικών και παιδιών έμειναν στο απυρόβλητο πηγαίνοντας προς τις κάλπες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει ολόψυχα την απόφαση του σωματείου των μηχανοδηγών να κηρύξει απεργία στις 30 Μάη. Οι απεργίες και οι αγώνες μας είναι ο μόνος δρόμος για να επιβάλλουμε ότι δεν θα ξαναγίνουν εγκλήματα στο βωμό του κέρδους όπως στα Τέμπη.

Τον Μάρτη 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες βγήκαν στην απεργία και στη διαδήλωση φωνάζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν. Σε αυτούς τους αγώνες θέλει να δώσει συνέχεια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην προεκλογική περίοδο. Προβάλλοντας τους αγώνες που δώσαμε μαζί, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των απεργιών, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων και συνδέοντάς τα σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα. Ενάντια στις φονικές ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τα αρπακτικά που λεηλατούν τις δημόσιες επιχειρήσεις και επιβολή εργατικού ελέγχου. Λεφτά για νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όχι για φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα. Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες, στη φυλακή να κλείνουμε τους φασίστες και όχι στρατόπεδα-φυλακές για τους μετανάστες.

Έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα εργατικό κίνημα τόσο δυνατό ώστε να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο κόσμος της δουλειάς. Ελάτε να παλέψουμε μαζί γι’ αυτήν την προοπτική, ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τάσος Αναστασιάδης,
Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας