Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βύρωνα

Προεκλογική εκδήλωση της ΤΕ Βύρωνα Παγκράτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε στο Βύρωνα, τη Δευτέρα 10/4. Συμμετείχαν δεκάδες μέλη της ΤΕ και κόσμος της γειτονιάς. 

Η συζήτηση άνοιξε από τον Χρίστο Αργύρη, γιατρό, μέλος ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείου Γεννηματάς, που θύμισε την αξία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως όπλο στους αγώνες μας, από τα νοσοκομεία που έσπασαν το σιωπητήριο στις 7/4/20 και τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, μέχρι την απεργιακή 8 Μάρτη που έγινε η μεγαλύτερη γενική απεργία της περασμένης δεκαετίας. Σε ένα ένα τα μέτωπα με την κυβέρνηση και το σύστημα, ανέδειξε τη σημασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως δύναμη αντικαπιταλιστική στρατηγικά, που παίρνει πρωτοβουλίες και δρα ενωτικά και άρα μπορεί πραγματικά να διεκδικεί την ψήφο όλου του αντισυστημικού ρεύματος που έδειξε τη δύναμή του τον Μάρτιο. 

Η Σύλβια Κοιλάκου μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συνεχίζοντας στάθηκε στο μεγάλο κίνημα του Μαρτίου που ξέσπασμα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν από την πρώτη στιγμή στο δρόμο μαζί του με την πλέον ξεκάθαρη στάση για κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Τάσος Μοσχονάς τεχνολόγος ακτινολόγος, στην κλινική Λευκός Σταυρός, μέλος ΔΣ του κλαδικού σωματείου Ιδιωτικής Υγείας, έβαλε συγκεκριμένα τι σημαίνει ότι ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούμε σαν οργανωτές με παράδειγμα τις 8 και 16 Μάρτη που απήργησαν πολλοί εργαζόμενοι στην κλινική που εργάζεται ενώ ο ίδιος στοχοποιήθηκε ως οργανωτής. Τόνισε ότι χρειάζεται να πάρουμε μαζί πρωτοβουλίες με τον κόσμο που απήργησε, όποιο κόμμα της αριστεράς και να ψηφίσει στις εκλογές και να οργανώσουμε επόμενα βήματα, όπως η συμπαράσταση στον απολυμένο συνδικαλιστή του Υγεία, πρωτοβουλίες που χτίζουν ενότητα στο κίνημα. Και ότι η αξία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι να κάνει απλά κριτική στην υπόλοιπη αριστερά αλλά να κερδίζει κόσμο στην προοπτική των αγώνων και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. 

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης χρεώθηκαν όλοι υλικά για την καμπάνια. Θα ακολουθήσει εκδήλωση και στο Παγκράτι μετά τις γιορτές. 

Κατερίνα Σεβαστάκη