Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κομοτηνή: Η Θράκη του αγώνα

Το Σάββατο 1/4 πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης με θέμα “Οι ιδιωτικοποιήσεις και το κεφάλαιο δολοφονούν”, με ομιλητές τους Πάνο Παπανικολάου (ΓΓ ΟΕΝΓΕ), Θοδωρή Περεντίδη (περιφερειακό σύμβουλο Ανταρσία στην ΑΜΘ) και Θράσο Τζιάρα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης). Μετά από ενημέρωση στην πόλη και σε εργατικούς χώρους για την εκδήλωση μαζεύτηκαν κοντά στα 20 άτομα, μεταξύ τους συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, φοιτητές  και έγινε πλούσια συζήτηση. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θοδωρής Περεντίδης, μιλώντας για την δράση και επιρροή του σχήματος στην περιφέρεια, τις επιλογές της ηγεσίας του περιφερειακού συμβουλίου με ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την παράδοση μεγάλου μέρους του στην πολεμική δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Ο Θράσος Τζιάρας κατήγγειλε την ρατσιστική πολιτική του φράχτη στον Έβρο, σαν μια απόπειρα της κυβέρνησης να διασπάσει την εργατική τάξη μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους με κόστος ανθρώπινες ζωές, την ίδια στιγμή που ενισχύει τις πολεμικές βάσεις του ΝΑΤΟ, γλείφοντας ταυτόχρονα την ακροδεξιά, σπαταλώντας δισεκατομμύρια για φράχτες και εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που αφήνει σιδηρόδρομους και τις υπόλοιπες δομές να ρημάζουν. Τόνισε ότι η δύναμη της ανατροπής βρίσκεται στο εργατικό κίνημα και στη νέα αριστερή ριζοσπαστικοποίηση που έχει αναδειχθεί και βρίσκεται κοντά στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Ο Πάνος Παπανικολάου ανέλυσε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η αντικαπιταλιστική αριστερά στον χώρο της Υγείας στην πανδημία και σε ιδεολογικό και σε κινηματικό επίπεδο κόντρα στα κυρίαρχα ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης που προσπάθησαν να επιβληθούν καθώς και στην αδυναμία της ρεφορμιστικής - κοινοβουλευτικής αριστεράς να στηρίξει όλες αυτές τις αντιστάσεις.

Μετά την εκδήλωση νιώθουμε μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τις επόμενες μάχες  του κινήματος, αλλά και να δώσουμε τη μάχη των εκλογών, ώστε να εκφραστεί και εκεί δυναμικά η φωνή του εργατικού κινήματος, των αντιρατσιστικών, αντισεξιστικών, LGBTQ+, περιβαλλοντικών, φοιτητικών κ.α. κινημάτων και των αντικαπιταλιστικών ιδεών.

Θράσος Τζιάρας, 
χημικός, μέλος ΣΕΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης