5/4/23 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ - Μαυρίζουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων - Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ
Μαυρίζουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων

Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Για δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά

 

Φτάνουμε στην πορεία προς τις εκλογές στις 21 Μάη με χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές και απεργούς να συγκρούονται με την καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Οργή ξεχειλίζει, από τη μεγαλύτερη Πανεργατική της 8 Μάρτη μέχρι τη λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, περνώντας από τα συλλαλητήρια των καλλιτεχνών, της νεολαίας, των απεργών στα νοσοκομεία και στους δήμους και όλων μαζί ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτό το ξέσπασμα, που ακόμα και τα επίσημα ΜΜΕ δηλώνουν ότι εκφράζει ένα αντισυστημικό ρεύμα, δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι συνέχεια και καρπός των αγώνων που δώσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

• Μαζί στηρίξαμε τις εργατικές μάχες, κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη που έβαλε στο στόχαστρο τα σωματεία και τον συνδικαλισμό. Με τη βοήθεια του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και του Συντονιστικού των Νοσοκομείων δώσαμε μάχες για να κλιμακωθούν οι Πανεργατικές απεργίες, από την αντίσταση όταν ψηφιζόταν ο νόμος τον Ιούνη του 2021 στην Πανεργατική-ποτάμι της 8 Μάρτη φέτος. 

• Μαζί παλέψαμε και παλεύουμε για να μην μείνει απομονωμένος κανένας αγώνας ενάντια στις απολύσεις, στις συνδικαλιστικές διώξεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές. Και έτσι φτάσαμε να γίνει μαζικό το σύνθημα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν και να μπαίνει στην ημερήσια διάταξη η απαίτηση για κρατικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που ξεπουλήθηκαν, για να γίνουν ξανά δημόσιες χωρίς αποζημίωση για τα αρπακτικά που τις λεηλατούν και με πέρασμα κάτω από εργατικό έλεγχο.

• Μαζί δώσαμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να σπάσει η προστασία που απολαμβάνουν οι φασίστες από τους κρατικούς μηχανισμούς. Το τεράστιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη 2020, τη μέρα της καταδίκης της ΧΑ, ήταν προπομπός των σημερινών μαζικών συλλαλητήριων. Με τη βοήθεια της ΚΕΕΡΦΑ οργανώσαμε αυτούς τους αγώνες και συνεχίζουμε ενάντια στους Κασιδιάρηδες και κάθε  φασιστική συμμορία. Δίνουμε συνέχεια στο αντιφασιστικό και στο αντιρατσιστικό κίνημα, κόντρα στις αγκαλιές του Μητσοτάκη με τη μουσολινική Μελόνι και τους πνιγμούς προσφύγων με τον Φράχτη και τη Φρόντεξ της ΕΕ.

• Μαζί σταθήκαμε στο πλευρό της νεολαίας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου και την επιβολή πανεπιστημιακής αστυνομίας. Έτσι φτάσαμε από το πρώτο φοιτητικό συλλαλητήριο τον Ιούλη του 2019, μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, στις σημερινές νίκες που ματαίωσαν αυτά τα σχέδια της Κεραμέως.

• Μαζί παλέψαμε ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, για να γίνει η 8 Μάρτη απεργιακή. Κόντρα στην πιο χυδαία διαπλοκή της κυβέρνησης με τους πλούσιους (εκ)βιαστές, την κυβέρνηση των Λιγνάδηδων και των Μίχων, η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη βοήθησε να φτάσουμε στη φετινή 8 Μάρτη-σεισμό.

• Μαζί αγωνιστήκαμε ώστε το σύνθημα «Ούτε Πούτιν, ούτε ΝΑΤΟ» να αγκαλιάζει τις αντιπολεμικές διαθέσεις του κόσμου. Σε πείσμα όλων των απολογητών του συστήματος που παριστάνουν ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές της Δύσης κάνουν πόλεμο στην Ουκρανία για τις «αξίες της δημοκρατίας», η πλειοψηφία ξέρει ότι για τη σφαγή φταίνε οι πολεμοκάπηλοι σε Δύση και Ανατολή.

• Μαζί χρειάστηκε να βγούμε στους δρόμους κάθε φορά που η περιβαλλοντική καταστροφή και η κυβερνητική πολιτική έριχνε τον κόσμο βορά στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, Η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και τη Κλιματική Αλλαγή βοήθησε να ενωθούμε γύρω από το σύνθημα «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Η απαίτηση πώς πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε αυτό το σύστημα που καταστρέφει ζωές, βγαίνει πια αυθόρμητα μέσα από όλους τους αγώνες ενάντια στους δολοφόνους των Τεμπών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τον σεξισμό, τον ρατσισμό, την καταστολή. Είναι καιρός να μετατρέψουμε αυτή την αυθόρμητη διάθεση σε οργανωμένη δύναμη, ενισχύοντας την αριστερά που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κάλπες σημαίνει ότι μαυρίζουμε την κυβέρνηση με την πιο χρήσιμη ψήφο. Την ψήφο που ενώνει τους αγώνες και τα αιτήματά μας και τα μετατρέπει σε δύναμη για να συνεχίσουμε τη σύγκρουση με την βαρβαρότητα του καπιταλισμού και να αναδείξουμε ένα μεταβατικό εργατικό πρόγραμμα ανατροπής αυτού του συστήματος. Για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά η προοπτική ότι θα βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ