16/3/23 - Πανεργατική απεργία

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση
Και το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 11πμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου) 

Την Πέμπτη 16 Μάρτη συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με νέα πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων. Οργανώνουμε τους χώρους μας για να εξασφαλίσουμε οτι η νέα πανεργατική θα είναι ακόμη μεγαλύτερη απο την  απεργία στις 8 Μάρτη που ήταν σεισμός!  

Στις 8 Μάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι/ες και νεολαίοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το δολοφονικό σύστημά της, εκφράζοντας την τεράστια οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη και όλη την πολιτική τους που σπέρνει σεξισμό, ρατσισμό, φτώχεια, θάνατο. Η απεργία νέκρωσε σιδηρόδρομους, λιμάνια, ακτοπλοΐα, συγκοινωνίες, σχολεία, νοσοκομεία, δήμους, εργοστάσια, χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα συλλαλητήρια, ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων, και  μπορούν να συγκριθούν σε μέγεθος μόνο με τα μεγάλα συλλαλητήρια των μνημονίων.

Όλες οι απόπειρες της πανικόβλητης κυβέρνησης να αποτρέψει τη συμμετοχή, κλείνοντας με εντολή της αστυνομίας τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, έπεσαν στο κενό. Πλήθη διαδηλωτών/ριών άρχισαν από νωρίς το πρωί να καταφτάνουν στο κέντρο με κάθε τρόπο και μέσο από κάθε γωνιά της Αθήνας. Κι όλα αυτά σε μια μέρα σημαδιακή, 8 του Μάρτη, Παγκόσμια μέρα των γυναικών όπου ο ξεσηκωμός για τους νεκρούς των Τεμπών ενώθηκε με την οργή ενάντια στην κυβέρνηση των Λιγνάδηδων και των Μίχων, των βιαστών και των σεξιστικών επιθέσεων. 

Ούτε τα υποκριτικά «συγγνώμη» ούτε οι προκλητικές κραυγές για το «ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη δεν καταφέρνουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές ευθύνες. Μια κυβέρνηση που κατάφερε να εξασφαλίσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των υποκλοπών για να παρακολουθεί όποιον ήθελε, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των τρένων ώστε να μην βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης για πολλή ώρα με τραγικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν πρόλαβε να αλλάξει τα κακώς κείμενα», ούτε ότι «δεν υπήρχαν τα λεφτά». Αντίθετα, ήταν και είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να έχει τις ιδιωτικοποιήσεις για σημαία της, δηλαδή όσο περισσότερο καιρό κυβερνάει τόσο πιο πολύ να μπορούν τα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να λεηλατούν τα πάντα, από το «χρηματιστήριο της ενέργειας» μέχρι την ασφάλεια των τρένων. 

Γι’ αυτό την ίδια ώρα που χύνουν δάκρυα για τους νεκρούς που έφερε η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, την ίδια ώρα ιδιωτικοποιούν το Παιδοογκολογικό στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», χαρίζοντας το στην Μ. Βαρδινογιάννη. Γι’ αυτό και οι εργάτες/τριες της Υγείας απεργούν την Τετάρτη 15 Μάρτη.  

Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανάδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την αποτυχία του συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την προκλητική χυδαιότητα της κυβέρνησης που το διαχειρίζεται. Ταυτόχρονα, έφερε στο προσκήνιο τη μοναδική δύναμη που μπορεί να ξηλώσει αυτή τη σαπίλα, τον κόσμο της δουλειάς που βγήκε μαζικά στους δρόμους με τις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.

Συνεχίζουμε λοιπόν για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να επιβάλουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Για να μπει τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν, για να περάσουν όλα τα δημόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουμε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για μια κοινωνία όπου οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
www.syntonismoskd.blogspot.gr • 6983 463840 • syntonismoskd@gmail.com