Μετά την Πανεργατική σεισμό - Είναι η ώρα της ανατροπής

Η Πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη ήταν σεισµός! Χιλιάδες και χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόµους, όχι µόνο στο κέντρο της Αθήνας που πληµµύρισε, αλλά σε κάθε πόλη από άκρη σε άκρη πανελλαδικά. Όλες οι απεργοσπαστικές και αστυνοµικές επιθέσεις της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας έπεσαν στο κενό και τώρα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν ξέρουν πού να κρύψουν την ενοχή τους για τα φριχτά εγκλήµατά τους.

Κι όλα αυτά σε µια µέρα σηµαδιακή, 8 του Μάρτη, Παγκόσµια µέρα των γυναικών όπου ο ξεσηκωµός για τους νεκρούς των Τεµπών ενώθηκε µε την οργή ενάντια στην κυβέρνηση των Λιγνάδηδων και των Μίχων, των βιαστών και των σεξιστικών επιθέσεων. ∆εν ξεχνάµε ποτέ ότι µια τέτοια µέρα, 8 Μάρτη του 1917 οι γυναίκες της Πετρούπολης ξεσήκωσαν όλη την εργατική τάξη της Ρωσίας και µέσα σε µια βδοµάδα είχαν γκρεµίσει τον Τσάρο ανοίγοντας το δρόµο για την πρώτη κοινωνία όπου οι εργάτες και οι εργάτριες πήραν τον έλεγχο µέσα από τα σοβιέτ.

Η πανεργατική έκρηξη της 8 Μάρτη δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι. Ωρίµασε µέσα από τους αγώνες µας όλο το προηγούµενο διάστηµα. Είναι συνέχεια της Πανεργατικής στις 9 Νοέµβρη, του πολύµηνου αγώνα των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, των απεργιών στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση µέσα στον Φλεβάρη.

Είναι καρπός των πρωτοβουλιών που πάλεψαν για πανεργατική κλιµάκωση. Αυτόν το ρόλο έπαιξε η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη που είχε ήδη βάλει τις γυναίκες µπροστά αυτή τη µέρα, αυτόν το ρόλο έπαιξαν τα σωµατεία των σιδηροδροµικών που µετέτρεψαν το υποκριτικό «εθνικό πένθος» σε απεργία διαρκείας, αυτόν το ρόλο έπαιξε ο Συντονισµός Εργατικής Αντίστασης διεκδικώντας την κλιµάκωση µετά τη συγκλονιστική συγκέντρωση στο Σύνταγµα την Κυριακή 5 Μάρτη.

Και έτσι θα συνεχίσουµε για να ανατρέψουµε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να επιβάλουµε ότι νόµος είναι το δίκιο του εργάτη, όπως λέει το ιστορικό σύνθηµά µας. Για να µπει τέρµα στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη. 

Πάρτε µέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόµµα!

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ