5/3/23 - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και μαζικότητα, το πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο που κάλεσαν οι απεργοί σιδηροδρομικοί απο τα τρία σωματεία στην Hellenic Train, την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, απο πολύ νωρίς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των απεργών σιδηροδρομικών. Μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό των καταλήψεων των καλλιτεχνών, δεκάδες συνδικάτα με τα πανό τους, μετανάστριες και μετανάστες και χιλιάδες αγωνιστές απο όλο το φάσμα της Αριστεράς, έδωσαν μαχητικό παρόν, σε ενα απο τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, που θύμιζε τις κινητοποιήσεις των μνημονίων στο Σύνταγμα.

Στις ομιλίες απο την εξέδρα, αλλα και στα συνθήματα που δεν σταματησαν ουτε λεπτό, επικράτησε η οργή για το έγκλημα στα Τεμπη με τους 60 μέχρι τωρα νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους. Εκφραστηκε με καθαρό τρόπο η οργη για τις ιδιωτικοποιήσεις που ειναι η βασική αιτία για το τεράστιο έγκλημά. Ενα έγκλημα που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων σιδηροδρόμων.

Μαζί με την οργη κυριάρχησε και η αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε όλοι και όλες τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε. Να ανατρέψουμε αυτην την δολοφονική κυβέρνηση, και να επιβάλλουμε οτι οι σιδηρόδρομοι, και όλες οι επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν τα τελαυταία χρόνια, θα επανακρατικοποιηθούν, χωρίς καμία αποζημίωση για τα αρπακτικά της αγοράς. Ηδη αυτην την αποφασιστικότητα οι σιδηροδρομικοί την κάνουν πράξη προκηρύσσοντας νέα τριήμερη απεργία απο τις 6 μέχρι και τις 8 Μάρτη, μετατρέποντας ουσιαστικά τον αγωνα τους σε απεργία διαρκείας.

Το απεργιακό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με μια τεράστια διαδήλωση μέχρι την Ομονοια με χιλιάδες διαδηλωτες

Σε μια τέτοια ημέρα οργής, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έκανε την επιλογή να στείλει την αστυνομία του Θεωδορικάκου, να επιτεθεί με χημικά και δακρυγόνα τους διαδηλωτές δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο την υποκρισία τους όταν βγαίνουν και τάχα ζητάνε συγνώμη για το εγκλημα στα Τεμπη. Οι προκλήσεις της αστυνομίας που προσπαθησε να διαλύσει την συγκέντρωση και τη διαδήλωση, ξεκινησαν απο το Σύνταγμα και έφτασαν μέχρι την Ομονοια, ακόμη και έξω απο τα γραφεία του ΣΕΚ απο ομάδες ΔΙΑΣ και ΜΑΤ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ

Η φετινή 8 Μάρτη με τις γυναίκες μπροστά ειναι ο επόμενος μεγαλος πανεργατικός σταθμος. Οπως και τις προηγούμενες χρονιές με πρωτοβουλία της Κινησης για την απεργιακή 8 Μάρτη, η παγκόσμια ημερα των Γυναικων ειναι ήδη απεργιακή με αποφασεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Τωρα παμε για 24ωρη πανεργατική με τις γυναικες μπροστα και  για για όλους και όλες που συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση Μητσοτακη και τη δολοφονική της πολιτική. Με τους απεργους σιδηροδρομικούς, με τους καλλιτέχνες και τις καταλήψεις τους, με τους ήρωες υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, και όλους τους εργατικούς χώρους χτίζουμε το επόμενο απεργιακό βήμα για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και να ανοιξουμε την προοπτική για μια κοινωνία που οι άνθρωποι, και οι ζωές τους θα είναι πανω απο τα κέρδη.

Αθήνα 5 Μάρτη
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ