ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
 

Κάθε μέρα που περνάει αναδύεται όλο και πιο έντονα ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας, η διαφθορά αλλά και η κρίση της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο λαός αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, με τις τιμές στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά να ανεβαίνουν ραγδαία ενώ οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι και η κυβέρνηση μοιράζει διάφορα pass που καμία ουσιαστική επίδραση δεν έχουμε στις υλικές συνθήκες της πληττόμενης πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, τα σκάνδαλα των υποκλοπών, οι «κουμπαριές» με τους κάθε λογής «επιτυχημένους επιχειρηματίες», η ταύτιση της κυβέρνησης με το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» απασχολούν διαρκώς την επικαιρότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει τον πόλεμο με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, επιδιώκει να καταλύσει ιστορικές κατακτήσεις, για να αλλάξει μακροπρόθεσμα τους συσχετισμούς. Με όπλο τον αυταρχισμό, επιχειρεί να φιμώσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Κάθε μέρα δυναμώνει η οργή ενάντια στην κυβέρνηση της επίθεσης στα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα, της ακρίβειας, της διάλυσης του ΕΣΥ, της εμπλοκής στον πόλεμο, του ρατσισμού και του σεξισμού, της καταστολής και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Η μαζική Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη και η μεγάλη συμμετοχή στις πορείες για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου, η οργή για τον δολοφονικό πυροβολισμό του 16χρονου Ρομ Κ. Φραγκούλη πάνω στην επέτειο της δολοφονίας του Δ. Γρηγορόπουλου και οι μαζικότατες διαδηλώσεις εκείνης της μέρας, δίνουν νέα ορμή στον κόσμο που παλεύει και βαθαίνουν την πολιτική φθορά της κυβέρνησης.

Η δύναμη βρίσκεται στο «πεζοδρόμιο». Στις απεργίες που τσαλάκωσαν το νόμο Χατζηδάκη, τον αγώνα της efood, της COSCO,της ΛΑΡΚΟ και της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στους αγώνες της εργατικής τάξης που βάζουν μπροστά τις ανάγκες της κοινωνίας απέναντι στην καταστροφική λογική του κέρδους, στις κινητοποιήσεις της νεολαίας που εμπόδισαν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, στους αγώνες για τις ελευθερίες που αντιστάθηκαν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στους αγώνες των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ενάντια στις γυναικοκτονίες και το σεξισμό, στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που πλημμύρισε την Αλεξάνδρας στις 7/10/20 και επέβαλε την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στα περιβαλλοντικά κινήματα ενάντια στην λεηλασία της φύσης από το κεφάλαιο. Συνολικά, στους αγώνες της εργατικής τάξης που βάζουν μπροστά τις ανάγκες της κοινωνίας απέναντι στην καταστροφική λογική του κέρδους.

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς πρέπει και μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση και τις δυνατότητες που ανοίγονται στις σημερινές συνθήκες, που οι από πάνω βυθίζονται στη δίνη μιας μακρόσυρτης κρίσης του συστήματος και οι από κάτω διευρύνουν τη ριζοσπαστικοποίησή τους και κλιμακώνουν τους αγώνες, αναζητούν την επιβολή νικών, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει τους δρόμους. Μπορούν και χρειάζεται να σταθούν κοινωνοί και να ενισχύσουν τα αιτήματα μίας νέας αλλά υπαρκτής κοινωνικής αντιπολίτευσης που εμφανίζεται στις κινητοποιήσεις, στα σωματεία, στον πολιτικό διάλογο. Να συμβάλουν για να ανοίξει ο δρόμος της μετατροπής της αντίστασης σε αντεπίθεση, της άμυνας σε επιβολή κατακτήσεων, της καταγγελίας σε συνειδητό αγώνα για ανατροπή της επίθεσης.

Οι ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν από το σχέδιο της υποτιθέμενης «προοδευτικής διακυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Η εμπειρία της περιόδου 2015-2019 έδειξε ότι η στρατηγική της συνέχειας του κράτους ούτε τις περιορισμένες υποσχέσεις φιλεργατικής πολιτικής δεν μπορεί να υλοποιήσει, αντίθετα, οι αλλεπάλληλοι συμβιβασμοί στο όνομα της κυβερνησιμότητας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ εξευτελίζουν την Αριστερά, «ξεδοντιάζουν» το κίνημα και φέρνουν σκληρές επιθέσεις στους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το τρίτο μνημόνιο, ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την ανατροπή του περήφανου ΟΧΙ του καλοκαιριού του 2015. Έστρωσε το δρόμο στο χρηματιστήριο ενέργειας που σήμερα εκτινάσσει τους λογαριασμούς και στα κοράκια των funds που αρπάζουν τα σπίτια του λαού. Η συμμαχία του με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ψήφισε και τα 3 μνημόνια, δεν είναι εναλλακτική στη λαίλαπα του Μητσοτάκη.

Όμως λύση δεν αποτελούν ούτε κατευθύνεις της κοινοβουλευτικής Αριστεράς των ΚΚΕ/ΜεΡΑ25, καθώς, παρά τις προσπάθειές τους σε επιμέρους μέτωπα και αγώνες όπου έχουν συμμετάσχει με θετικό αντίκτυπο, αυτές οι δυνάμειςταλαντεύονται μπροστά στο ζήτημα της ρήξης. Το ΚΚΕ τη μεταθέτει στο επέκεινα της «λαϊκής εξουσίας», ενώ το ΜεΡΑ25 ταλαντεύεται στον προσδιορισμό της αναγκαίας λύσης ανάμεσα στη μεταρρύθμιση της ΕΕ και στην αναγκαία ρήξη με αυτή. Η κοινή δράση όλης της Αριστεράς είναι αναγκαία μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις. Όμως, ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί σε κεντρικό επίπεδο και το μπλοκ των δυνάμεων της Αριστεράς που είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Οι πολιτικές εμπειρίες όλων των προηγούμενων χρόνων ανοίγουν ένα άλλο δρόμο. Για να επιβάλλουμε τα αιτήματα που υπερασπίζουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας μέσα από τους αγώνες μας:

• Η απάντηση στην ακρίβεια και τη φτώχεια περνάει μέσα από τα σωματεία και τις απεργίες μας, με πάλη για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό, για πλαφόν στα ενοίκια και κοινωνική κατοικία, για έλεγχο των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την πάλη ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, για να στείλουμε στα σκουπίδια το νόμο Χατζηδάκη και όλες τις αντεργατικές επιθέσεις. Με άνοδο του εργατικού και απεργιακού κινήματος να επιβάλουμε ανατροπή και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στη δημόσια Υγεία, Παιδεία, Δήμους, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

• Οι κρατικοποιήσεις των τραπεζών και όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ιδιωτών «επενδυτών»), της υγείας-φαρμάκου, των μεταφορών, χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά και με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, είναι η απάντηση στο καταστροφικό χάος της «ελεύθερης αγοράς» και τα σκάνδαλα των κερδοσκόπων. Σε μία εποχή που αποκαλύπτεται ο διαλυτικός ρόλος της ελεύθερης αγοράς για την υγεία, την ενεργειακή επάρκεια και την επιβίωση του λαού σε όλη την Ευρώπη, ο δημόσιος έλεγχος είναι αναγκαίος και μπορεί να αγκαλιαστεί από την πλειονότητα της κοινωνίας.

• Η πάλη για τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της συλλογικής του δύναμης. Η ΕΥΠ δεν μεταρρυθμίζεται, πρέπει να διαλυθεί και να ξηλωθεί όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο που νομιμοποιεί τις αυθαίρετες παρακολουθήσεις. Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, αφοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ, κατάργηση των ΜΑΤ, των ΟΠΠΙ και όλων των «ειδικών» κατασταλτικών υπηρεσιών της. Πλατύ μέτωπο και ισχυρό, ενωτικό, μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, την απεργία, απορρήτου των επικοινωνιών, ενάντια στη βιομηχανία διώξεων και σκευωριών σε βάρος διαδηλωτών και αγωνιστών/τριών. Οι αγώνες των εργαζόμενων που συγκρούονται με τις επιλογές των καπιταλιστών και της κυβέρνησης, φέρνουν στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα «ποιοι αποφασίζουν» για τη Παιδεία, την Υγεία, όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Φέρνουν τη πάλη για τη δημοκρατία στα «άβατα» των χώρων δουλειάς.

• Αντίσταση στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις μεταρρυθμίσεις Κεραμέως για διαγραφές και πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, την υποχρηματοδότηση και περικοπή της φοιτητικής μέριμνας, την αντικατάσταση των διοικήσεων από μάνατζερς, την ΕΒΕ και την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων.

• Απέναντι στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να ανασυνταχθούν, λέμε δυνατά: «καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες». Παλεύουμε ενάντια στην αντιπροσφυγική Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις της ρατσιστικής ΕΕ-Φρούριο των κλειστών συνόρων και των φρακτών. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν την προσφυγιά, για την για προστασία και υποδοχή των προσφύγων με σεβασμό του δικαιώματος στην πρόσβαση στο άσυλο, νομιμοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για μετανάστες/τριες. Να μείνουν στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής με ακόμα μεγαλύτερες ποινές των ηγετικών τους στελεχών στη νέα δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο.

• Να σταματήσει ο άδικος πόλεμος ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και στις απάνθρωπες κυρώσεις σε βάρος της επιβίωσης του λαού, ενάντια στην κούρσα των εξοπλισμών, για να κλείσουν οι βάσεις και για έξοδο από την πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Πυρηνικός αφοπλισμός. Καμία επέκταση του ΝΑΤΟ. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο των κυρώσεων, τα πραξικοπήματα για την καταστολή της βούλησης των λαών. Ενάντια στους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις που καταστρέφουν το περιβάλλον, λέμε ότι οι λαοί σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Κοινός είναι ο εχθρός, οι άρχουσες τάξεις και ο ιμπεριαλισμός.

Η κυβέρνηση προωθεί την ατζέντα του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», προωθώντας με διάφορους τρόπους τον περιορισμό των γυναικών στην οικιακή σφαίρα και τον αναπαραγωγικό τους ρόλο, και παρέχοντας ένα πλέγμα προστασίας όχι στα θύματα, αλλά στους θύτες κάθε είδους περιστατικού σεξιστικής βίας. Ο φεμινιστικός αγώνας και η πάλη ενάντια στο σεξισμό και το σύστημα καταπίεσης και βίας σε βάρος των γυναικών είναι υπόθεση όλου του λαϊκού κινήματος, της εργατικής τάξης και των συνδικάτων και αποτελεί βασικό μέτωπο πάλης σήμερα. Παλεύουμε ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών που φορτώνει τα βάρη της αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης στις πλάτες των γυναικών, ειδικά αυτών της εργατικής τάξης και των φτωχών στρωμάτων, και στην πανδημία της έμφυλης βίας, και διεκδικούμε το δικαίωμα στη δωρεάν έκτρωση, την νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και, ίσα δικαιώματα και παύση των διακρίσεων με κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια.

• Τα τοπικά κινήματα πόλης είναι η δύναμη για την υπεράσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων από τους κερδοσκόπους γης και ακινήτων. Στηρίζουμε τους αγώνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ενάντια στο βίαιο εξευγενισμό, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την εμπορευματοποίηση των γειτονιών μας. Να επιστρέψουν οι γειτονιές στους κατοίκους τους και στις ανάγκες τους, να γίνουν χώροι αγώνα και αλληλεγγύης.

• Η διαγραφή του χρέους είναι η απάντηση στη συνέχεια των περικοπών και της φτώχειας που ήδη εφαρμόζονται και θα ενταθούν στο όνομα δημοσιονομικού πλεονάσματος το επόμενο διάστημα. Έχει γίνει σαφές ότι για να μπορούν να είναι εφικτές όλες οι παραπάνω διεκδικήσεις προϋποτίθεται μια διαδικασία ευρύτερης σύγκρουσης με το κεφάλαιο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, και του ρατσισμού.

Η προοπτική όλων αυτών των αγώνων ανοίγει δυνατότητες για μία συνολική σύγκρουση και ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, το πέρασμα του ελέγχου της οικονομίας και της κοινωνίας συνολικά στα χέρια του κόσμου της δουλειάς που παράγει τον πλούτο.

Μπαίνουμε μπροστά στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, που μπορεί να γίνει μόνο με την κλιμάκωση των κινημάτων στο δρόμο με ριζοσπαστικά αιτήματα και διαρκή παρέμβαση. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων, διαδηλώσεων, απεργιών για αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Για να τσακιστεί το παρακράτος των υποκλοπών, ο αυταρχισμός και η καταστολή, για τη οριστική νίκη του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας. Για να γίνει η 8η Μάρτη πανεργατική απεργία ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, για να γίνει η 18η Μάρτη σταθμός στην πάλη ενάντια στον κρατικό-κυβερνητικό ρατσισμό που δολοφονεί από τον Έβρο και το Αιγαίο μέχρι τις γειτονιές. Και συνεχίζουμε για να συγκροτήσουμε δυνατό κοινωνικό και πολιτικό αριστερό κίνημα αντίστασης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται αυτό το σύστημα και εκφράζει την ίδια πολιτική.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη πολυμέτωπης επίθεσης, ο πολιτικός χώρος που είναι ικανός να παρέχει απαντήσεις που έχει ανάγκη το κίνημα και οι αγώνες του, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μπορούν και πρέπει να σηκώσουν το γάντι της αντιπαράθεσης. Οι δυνάμεις αυτές που, εδώ και χρόνια συμμετέχουν από κοινού στα κινήματα, δεν έχουν πάψει να στέκονται στο πλευρό των καταπιεζόμενων, να επιχειρούν κινήσεις συνεργασίας και να δίνουν πολύμορφους αγώνες. Οι δυνάμεις που τώρα επιθυμούν να επεξεργαστούν από κοινού μια πολιτική διέξοδο για τη λαϊκή αγανάκτηση και να παρέμβουν στο διάλογο των εκλογών αμφισβητώντας το ΤΙΝΑ. Το «ενωτικά και ανατρεπτικά» δεν είναι για μας απλά ένα σύνθημα, είναι γραμμή νίκης για το κίνημα και την Αριστερά! Ο σεχταρισμός και οι «κατά μόνας» συμπορεύσεις, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν ούτε την ανοιχτή επίθεση της Δεξιάς, ούτε την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις επερχόμενες εκλογές, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς πρέπει να συγκροτήσουν εκείνη την εναλλακτική που θα δώσει φωνή στις ανάγκες των από τα κάτω που απουσιάζουν εκκωφαντικά από το δημόσιο διάλογο, και να εκφράσουν μια σειρά από αιτήματα που έχουν επεξεργαστεί τα κοινωνικά κινήματα όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κόμμα, αλλά να ανοίξουμε έναν συντροφικό διάλογο πάνω στα μεγάλα ερωτήματα της ανατροπής της επίθεσης, της ανάδειξης των λαϊκών αναγκών στο προσκήνιο που ανοίγουν δρόμους για ριζοσπαστικές ανατροπές ακόμα και τις επαναστάσεις της εποχής μας.

Μιλάμε για ένα εγχείρημα που θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά μέσα από συμμετοχικές και συνελευσιακές διαδικασίες και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων και των χώρων που αγωνίζονται, και θα οδηγήσει στην παραγωγή ενός νέου πολιτικού λόγου και μιας νέας πρακτικής από τις δυνάμεις που θα συμμετάσχουν. Στόχος μας είναι η προσπάθεια αυτή να έχει ένα στίγμα όσο το δυνατόν πιο εξωστρεφές, να γειωθεί κοινωνικά και να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο των γειτονιών, αλλά και να διαμορφώσει ένα πεδίο συμπερίληψης, ισότιμου και εις βάθος διαλόγου που θα μπορέσει πραγματικά να απευθυνθεί στις σύγχρονες ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου που ασφυκτιεί.

Οι δυνάμεις που απαρτίζουν αυτήν την προσπάθεια δεν είναι φυσικά οι μοναδικές που έχουν αναφορά στην Αριστερά ούτε και οι μοναδικές που δίνουν μάχες στον πλάι της καταπιεζόμενης κοινωνίας. Είναι ωστόσο εκείνες που αντιλαμβάνονται από κοινού τον αναγκαίο τρόπο παρέμβασης με ενότητα στις μεγάλες συγκρούσεις στο δρόμο, τους συνδικαλιστικούς χώρους και τις παρεμβάσεις, αλλά και στις πολλαπλές εκλογικές μάχες (για τη Βουλή, τους Δήμους και τις Περιφέρειες), αφιερώνουν τους εαυτούς τους στην υπόθεση της ρήξης με το υπάρχον. Οι δυνάμεις που δεν αμφιταλαντεύονται μπροστά στην αναγκαιότητα και τη σιγουριά αυτής της προοπτικής που δεν παλεύουν μόνο για τη δική τους εκλογική ενίσχυση, αλλά που θέλουν να συμβάλλουν υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού και της χάραξης ενός καινούργιου δρόμου με ορίζοντα την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν είμαστε οι «μοναδικοί/ες». Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα απ’ τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων και τις πολιτικές εμπειρίες που έχουν συσσωρεύσει, έχει διαμορφωθεί ένα πλατύ δυναμικό αγωνιστών/τριών, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, που αντιλαμβάνεται την ανάγκη για συσπείρωση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια!

Η ιδιαίτερα μαζική, επιτυχημένη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας μας στις 19/12 έδειξε ότι ο κόσμος της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αγωνιά για αυτή την προοπτική. Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε αποφασιστικά στο αμέσως ερχόμενο διάστημα. Για να στηρίξουμε τις σκληρές ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται ενάντια στις άγριες επιθέσεις που προετοιμάζει η άρχουσα τάξη, για μια Αριστερά που ανοίγει δρόμους για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2023

 
Στηρίζουν: 
Αναμέτρηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπόταχτη Αριστερά, 
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο