15/12/22 - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΣΦΑΓΕΙΟ - ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 12μεσ. Προπύλαια

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 11.30πμ έως λήξη

Στις 15 Δεκέμβρη προχωράμε όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για να μην αφήσουμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός σφαγείο που κατεβάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ απεργούν εκείνη την ημέρα διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση στο συνέδριο της στις 7 Δεκέμβρη για  πανελλαδική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη και απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφαγε τρία δυνατά χαστούκια μέσα σε λίγες βδομάδες. Την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη με τεράστια απεργιακά συλλαλητήρια. Τις πορείες του Πολυτεχνείου, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων και την τριήμερη απεργία στην Υγεία ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ, που πρακτικά έγινε πανεργατική απεργία. 

Με την έμπνευση και την αυτοπεποίθηση από αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, δίνουμε την μάχη για να μην περάσει ο νέος προϋπολογισμός-σφαγείο που καταθέτει ο Μητσοτάκης στη Βουλή στις 13 του μήνα, με σκοπό να τον ψηφίσει το Σάββατο 17 Δεκέμβρη. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Συγκροτούμε παντού τις απεργιακές μας επιτροπές όχι μόνο για να ενημερώσουμε όλους τους  συναδέλφους, αλλά πολύ περισσότερο οργανώνουμε μαζί την επιτυχία της στάσης εργασίας και την συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση  στις 12 το μεσημέρι στο Προπύλαια με το πανό του σωματείου μας.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επιστροφή στα πλεονάσματα για την αποπληρωμή του χρέους, ουσιαστικά επιστροφή στα Μνημόνια. Αυτό σημαίνει νέο κύκλο περικοπών των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, και Πρόνοια. Το τι σημαίνει αυτό μας το έδειξε με καθαρό τρόπο η υπόθεση με την «Κιβωτό». Η συρρίκνωση και η διάλυση των κρατικών δομών πρόνοιας σημαίνει μικρά παιδιά, παρατημένα στο έλεος των παπάδων, των ΜΚΟ, των κάθε λογής Μίχων. 

Το είδαμε με τη δολοφονία του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες που σκοτώθηκε εξαιτίας των περικοπών στα σχολεία και στους δήμους. Ο νέος προϋπολογισμός σημαίνει ότι αυτή η δολοφονική πολιτική θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.  

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του συνεχίζουν να μοιράζουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και για επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας, αλλά προχωράνε σε νέες περικοπές σε βάρος των εργαζόμενων και των αναγκών τους για να αποπληρώνουν δις ευρώ στους τραπεζίτες. Για να σώσουν τους τραπεζίτες θυσιάζουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων.

Μετά την απεργία στις 9 Νοέμβρη, πολλοί κλάδοι και χώροι συνεχίζουν τη σύγκρουση με την βάρβαρη πολιτική. Τα Νοσοκομεία, μετά τις μεγάλες απεργίες για να μην περάσει το νομοσχέδιο Πλεύρη, δίνουν την μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην εφαρμοστεί και προχωράνε σε απεργιακή κινητοποίηση στην Πάτρα στις 14 Δεκέμβρη. Στην Μαλαματίνα οι εργάτες μπαίνουν στον πέμπτο μήνα απεργίας. Στην Τράπεζα Πειραιώς έκαναν απεργία πριν λίγες μέρες ενάντια στις απολύσεις, και προχωράνε σε συναυλία στις 15 Δεκέμβρη στις 8μμ έξω από το κεντρικό κτίριο της τράπεζας. Όλες αυτές οι μάχες χρειάζεται να ξαναενωθούν σε ένα νέο γιγάντιο απεργιακό ποτάμι που να μην αφήσει την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει ανάσα. 

Για να σταματήσουμε τις επιθέσεις της ΝΔ και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φάει τα μούτρα της σε κάθε της προσπάθεια να κρατήσει πίσω το εργατικό κίνημα. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων έδειξαν καθαρά ότι η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών, είναι στη μεριά της τάξης μας και ο φόβος είναι στη δική τους μεριά, στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ