ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΣΦΑΓΕΙΟ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη

Η κυβέρνηση της Ν∆ έφαγε τρία δυνατά χαστούκια µέσα σε λίγες βδοµάδες. Το πρώτο ήταν η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέµβρη µε τεράστια απεργιακά συλλαλητήρια, γεµίζοντας όλους µε την αυτοπεποίθηση ότι µπορούµε να τους ανατρέψουµε. Το δεύτερο ήταν οι πορείες του Πολυτεχνείου, από τις µεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, που ξαναβγήκε µαζικά στους δρόµους η οργή των εργαζόµενων και της νεολαίας. Και το τρίτο χαστούκι ήταν η τριήµερη απεργία στην Υγεία ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ, που πρακτικά έγινε πανεργατική απεργία. 

Με την έµπνευση και την αυτοπεποίθηση από αυτές τις µεγάλες κινητοποιήσεις, έχουµε µπροστά µας να δώσουµε την µάχη για να µην περάσει ο νέος προϋπολογισµός-σφαγείο που καταθέτει ο Μητσοτάκης στη Βουλή στις 13 του µήνα, µε σκοπό να τον ψηφίσει το Σάββατο 17 ∆εκέµβρη. 

Χρειάζεται να ξεσηκώσουµε και να οργανώσουµε όλους τους χώρους δουλειάς, για να αναγκάσουµε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ την Α∆Ε∆Υ, τα Εργατικά Κέντρα και τις Οµοσπονδίες, να προχωρήσουν σε νέα πανεργατική απεργία. Τώρα δεν είναι η ώρα για απογευµατινά συλλαλητήρια και συµβολικές κινητοποιήσεις. Είναι η ώρα για κλιµάκωση των απεργιών, γιατί αυτές φοβούνται η κυβέρνηση και τα αφεντικά. Σε κάθε σωµατείο προχωράµε σε Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις, και παίρνουµε αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση στις 15 ∆εκέµβρη ενάντια στον προϋπολογισµό.  Ήδη η ΟΛΜΕ και η ∆ΟΕ προχωράνε σε απεργιακή κινητοποίηση εκείνη την ηµέρα.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΦΑΓΕΙΟ

Ο νέος προϋπολογισµός προβλέπει επιστροφή στα πλεονάσµατα για την αποπληρωµή του χρέους, ουσιαστικά επιστροφή στα Μνηµόνια. Αυτό σηµαίνει νέο κύκλο περικοπών των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, και Πρόνοια. Το τι σηµαίνει αυτό µας το έδειξε µε καθαρό τρόπο η υπόθεση µε την «Κιβωτό». Η συρρίκνωση και η διάλυση των κρατικών δοµών πρόνοιας σηµαίνει µικρά παιδιά, παρατηµένα στο έλεος των παπάδων, των ΜΚΟ, των κάθε λογής Μίχων. Ο νέος προϋπολογισµός σηµαίνει ότι δεν θα γίνει καµία πρόσληψη στην Υγεία και σε όλες τις δηµόσιες υπηρεσίες παρά τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν. Αντίθετα η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Σηµαίνει νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων σε κοινωνικά αγαθά όπως το νερό οι µεταφορές, µαζί µε την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας που προωθούν. 

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του συνεχίζουν να µοιράζουν δισεκατοµµύρια για εξοπλισµούς και για επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας, αλλά προχωράνε σε νέες περικοπές σε βάρος των εργαζόµενων και των αναγκών τους για να αποπληρώνουν δις ευρώ στους τραπεζίτες.

Για να σώσουν τους τραπεζίτες θυσιάζουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων.

Μετά την απεργία στις 9 Νοέµβρη, πολλοί κλάδοι και χώροι συνεχίζουν τη σύγκρουση µε την βάρβαρη πολιτική.Τα Νοσοκοµεία, µετά τις µεγάλες απεργίες για να µην περάσει το νοµοσχέδιο Πλεύρη, δίνουν την µάχη σε κάθε χώρο δουλειάς για να µην εφαρµοστεί. Στην Μαλαµατίνα οι εργάτες µπαίνουν στον πέµπτο µήνα απεργίας. Στην Τράπεζα Πειραιώς εκαναν απεργία πριν λίγες µέρες ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόµενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι έχουν ανοιχτή τη µάχη για την µονιµοποίηση τους και οι εργαζόµενοι στους παιδικούς σταθµούς αντίστοιχα. Όλες αυτές οι µάχες χρειάζεται να ξαναενωθούν σε ένα νέο γιγάντιο απεργιακό ποτάµι που να µην αφήσει την κυβέρνηση της Ν∆ να πάρει ανάσα. 

Για να σταµατήσουµε τις επιθέσεις της Ν∆ και να ανοίξουµε το δρόµο για την ανατροπή της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φάει τα µούτρα της σε κάθε της προσπάθεια να κρατήσει πίσω το εργατικό κίνηµα. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων βδοµάδων έδειξαν καθαρά ότι η δύναµη είναι στην µεριά των εργατών, είναι στη µεριά της τάξης µας και ο φόβος είναι στη δική τους µεριά, στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Να κάνουµε τους φόβους τους πραγµατικότητα. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ