Πολυτεχνείο 2022 - Με τον αέρα της πανεργατικής και των αγώνων στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη όλες και όλοι διαδηλώνουμε μαζικά στις πορείες για το Πολυτεχνείο. Τιμάμε την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου βγαίνοντας στους δρόμους κατά χιλιάδες, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και να ανοίξουμε τον δρόμο για να γίνει πράξη το σύνθημα: δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός.

Η τεράστια επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, έδειξε ότι αυτη η προοπτική είναι εφικτή. Οι δεκάδες χιλιάδες των απεργών που βγήκαν στους δρόμους σε όλες τις πόλεις, θύμιζαν τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες ενάντια στα μνημόνια που ανέτρεπαν την μια κυβέρνηση μετά την άλλη. Αλλά η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη δεν ήταν μια εικόνα απο το παρελθόν αλλά μια εικόνα από το μέλλον. Η δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι που θα σιγουρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα ανοίξει μια διαφορετική προοπτική για το κίνημα.

Η πολιτική κρίση της κυβέρνησης είναι τεράστια και τροφοδοτεί το μίσος και την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια της. Για το κύκλωμα των παιδοβιαστών από τον Κολωνό που δεν αντιπροσωπεύουν μονάχα τη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλη την άρχουσα τάξη. Για τα σκάνδαλα των αρπακτικών σαν τον Πάτση που θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία του κόσμου. Για τις υποκλοπές και των επιθέσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα, στους απεργούς και τους διαδηλωτές. Για την ακρίβεια και τον μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη. Για τους πνιγμένους πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και του Έβρου.

Η κρίση της κυβέρνησης καθημερινά μεγαλώνει γιατι συνεχώς βρίσκει απέναντι της το κίνημα να δίνει μάχες και να μην την αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν φάει τα μούτρα τους σε καθε προσπάθεια να κρατήσουν πίσω το κίνημα. Ο Χατζηδάκης παρά τον νόμο που ψήφισε πριν ένα χρόνο, δεν μπόρεσε να σταματήσει τις απεργίες, ούτε στην Κόσκο και την Μαλαματίνα ούτε πουθενά. Προσπαθησε να εμποδίσει τους απεργους των συγκοινωνιών στην Πανεργατική και του γύρισε μπούμερανγκ. Η Κεραμέως έχει αποτύχει σε κάθε της επίθεση. Απο την πανεπιστημιακή αστυνομία, μέχρι τις ηλεκτρονικές εκλογές που κατέληξαν σε φιάσκο χάρη στην αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Καθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών και της νεολαίας, είναι στη μεριά της τάξης μας. Αντίθετα ο φόβος είναι στη δική τους μεριά, στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Και όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μονάχα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αλλά ένα ολόκληρο σύστημα, ο καπιταλισμός που βρίσκεται σε κρίση και βγάζει στην επιφάνεια το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.

Γι’ αυτο είναι απόλυτα ρεαλιστικό κλιμακώνοντας τους αγώνες μας, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτό να γίνει η αφετηρία για την συνολική σύγκρουση με το σύστημα. ‘Οπως ακριβώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα της μεταπολίτευσης που κέρδισε όλες τις κατακτήσεις που πενήντα χρόνια τώρα προσπαθεί η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της να πάρουν πίσω χωρίς να τα καταφέρνουν.

Αυτήν την φορά μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν πολλές περισσότερες πολιτικές εμπειρίες. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα όρια του κοινοβουλευτικού δρόμου, παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ πιο πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή δεν έρχεται από τα πάνω, αλλάζοντας τους υπουργούς. Να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά για να γίνει η δύναμη της τάξης μας το εργαλείο που θα στείλει την κυβέρνηση και το σύστημα στα σκουπίδια.

Ελάτε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ: ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2μμ