Μετά την τεράστια επιτυχία της πανεργατικής, συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ!

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων, στην Πανεργατική απεργία που ήταν εφάμιλη των μεγάλων πανεργατικών απεργιών της περιόδου των μνημονίων. Εκείνες οι μεγάλες απεργίες των μνημονίων ήταν που ανέτρεπαν τις κυβερνήσεις, την μιά μετα την άλλη.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη όχι μονάχα θυμιζε αυτές τις μεγαλες μάχες του εργατικού κινήματος, αλλά πολύ περισσοτερο ήταν μια απεργία που περίμεναν και διεκδικούσαν όλοι οι εργαζόμενοι. Για για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτυπημα στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση της ΝΔ, για την ανατρέψουμε.

Η επιτυχία της απεργία ήταν τεράστια. Κυριολεκτικά νέκρωσαν όλοι οι χώροι. Τα καράβια έμειναν δεμένα, οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και τα τραίνα έμειναν ακινητοποιημένα, τα λεωφορεία έμειναν στα αμαξοστάσια. Εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες δεν λειτούργησαν, νοσοκομεία δούλεψαν με προσωπικο ασφαλείας, εκατοντάδες χώροι του ιδιωτικού τομέα έμειναν κλειστοί.

Αντίστοιχα και τα απεργιακά συλλαλητηρια ήταν τα μεγαλύτερα. Στην Αθήνα όλοι οι δρόμοι απο την Ομόνοια μέχρι το Συνταγμα ήταν πρακτικά ενα ανθρώπινο ποτάμι απεργών, με τα πανό των σωματείων τους, η πόλη ανήκε στους απεργούς. Και η ίδια εικόνα ήταν σε καθε πόλη. Απο την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη, μέχρι τον Βόλο, τα Γιάννενα, την Πατρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, παντού τα απεργιακά συλλαλητήρια ήταν τεράστια, γεμίζοντας όλους με την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Νόμος ειναι το δίκιο του εργάτη – απολύστε τώρα τον Μητσοτάκη», και «Σεξισμος Ρατσισμός και τρομοκρατία κάτω η Νέα Δημοκρατία» ήταν δυο απο τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα απεργιακά συλλαλητήρια δίνοντας τον τόνο της μάχης που έχουμε μπροστα μας. Γιατι η τεράστια επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη συνοδεύεται με την διεκδικηση της συνέχειας για να τους ανατρέψουμε.

Η κυβέρνηση φέρνει τον προυπολογισμό – σφαγείο για ψήφιση τον Δεκέμβρη και η απαίτηση των χιλιάδων απεργών και διαδηλωτών ειναι να προχωρήσουν τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε νέα πανεργατική απεργία. Στα Νοσοκομεία έχουν μπροστά τους κλιμάκωση απεργιακή, για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Πλεύρη. Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι τη μαχη για την μονιμοποίηση όλων και στους παιδικους σταθμούς αντίστοιχα. Στην Μαλαματίνα και την Κοσκο, τα μέτωπα είναι ανοιχτά και όλοι δικεδικουν τη συνέχεια. Βήμα σε αυτην την μάχη είναι οι πορείες του Πολυτεχνείου και χρειάζεται όλα τα συνδικάτα να δώσουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ξαναβγεί μαζικα στους δρόμους η οργή που εκφράστηκε στην πανεργατική.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Απο την πρωτη στιγμή με την αφίσα και την προκήρυξη όργωσαν δεκάδες χώρους δουλειάς για να την οργανώσουν. Πήραν την πρωτοβουλία για να γίνουν γενικές συνελεσύσεις σε σωματεία, να γίνουν συζητήσεις, να στηθούν απεργιακές επιτροπές που πήραν επάνω τους την επιτυχία της απεργίας. Αυτή η προσπαθεια εκφράστηκε και με τη μαζική συμμετοχή δεκάδων σωματείων και συλλογικοτήτων που έκαναν την επιλογή να βαδίσουν στην πανεργατική με το μπλόκ του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικού των Νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φάει τα μουτρα της σε καθε της προσπαθεια να κρατησει πίσω το εργατικό κίνημα. Ο Χατζηδάκης έχει αποτύχει παρά τον νομο που ψήφισε πρίν ένα χρόνο και δεν μπόρεσε να χτυπήσει τους εργάτες των συγκοινωνιών. Η Κεραμέως επίσης απέτυχε με τις ηλεκτρονικές εκλογές που κατέληξαν σε φιάσκο. Και ο Θεοδωρικάκος απέτυχε με τα ΜΑΤ την ώρα που εφτανε η απεργιακή διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Η δύναμη είναι στην μεριά των εργατών, ειναι στη μεριά της τάξης μας και ο φόβος ειναι στη δική τους μεριά, στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Συνεχίζουμε οργανώνοντας τους χώρους μας απο τα κάτω, συναμώνουμε τα σωματεια μας και την οργάνωση της τάξης μας μεσα στους χώρους δουλειάς.

Για να κάνουμε την ανατροπή της ΝΔ σκαλοπάτι για να τα παρουμε όλα χρειάζεται να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά για να γίνει η δύναμη της τάξης μας το εργαλείο που θα στείλει την κυβέρνηση και το σύστημα στα σκουπίδια.

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, Συντονιστικό των Νοσοκομείων

9/11/22