Πανεργατική απεργία 9 Νοέμβρη

Πανεργατική απεργία 9 Νοέμβρη

AΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ • 11πµ Πλ. Κλαυθµώνος
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ • 10.30πµ Υπ. Εργασίας

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν∆

• Συλλογικές συµβάσεις µε αυξήσεις •Καµιά ιδιωτικοποίηση - επανακρατικοποιήσεις • Μαζικές προσλήψεις- µονιµοποιήσεις

 

Στις 9 Νοέµβρη απαντάµε µε πανεργατικό ξεσηκωµό. Οι εργαζόµενοι δεν θα αφήσουµε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αφεντικά, να φορτώσουν τα βάρη της ακρίβειας στις δικές µας πλάτες. Στις 9 Νοέµβρη νεκρώνουµε κυριολεκτικά όλους τους χώρους δουλειάς πανελλαδικά, και κατεβαίνουµε µαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, µε ένα κεντρικό αίτηµα. Να τελειώνουµε µε την κυβέρνηση της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων των υποκλοπών και του ρατσισµού.

Θα είναι το επόµενο µεγάλο πανεργατικό βήµα µετά τη διαδήλωση στην ∆ΕΘ, που ήταν η µεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων δείχνοντας µε τον πιο καθαρό τρόπο την απάντηση των εργαζόµενων και της νεολαίας στις “εξαγγελίες” του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόµενοι και η νεολαία αρνούνται να πληρώσουν τη νέα επιδείνωση της κρίσης που φέρνει η ακρίβεια και ο πληθωρισµός. Αρνούνται να ζήσουν µε κουπόνια και επιδόµατα, την ώρα που η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ξοδεύει δις ευρώ για να επιδοτεί τους πλούσιους φίλους του στις εταιρίες ενέργειας, την ώρα που ξοδεύει δις ευρώ για εξοπλισµούς και για να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, και για να προσλαµβάνει µπάτσους για να χτυπάνε τους φοιτητές στα πανεπιστήµια. 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόµενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθηµερινά το εργατικό εισόδηµα. Ένα απεργιακό κύµα που ξεκίνησε από την απεργία των Λιµενεργατών της Cosco που κατάφερε και κέρδισε αυξήσεις απέναντι στον πολυεθνικό γίγαντα και συνεχίζεται από τότε, σε όλους τους χώρους. Αυτές οι µάχες που συνεχίστηκαν µέσα στο καλοκαίρι χωρίς σταµατηµό, είναι που ανάγκασαν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε∆Υ να προχωρήσουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέµβρη.

Η απεργία στις 9 Νοέµβρη, βγήκε µέσα από τις απεργιακές µάχες όλο του προηγούµενου διαστήµατος, από τις µάχες για Συλλογικές Συµβάσεις µε αυξήσεις που δίνουν οι εργαζόµενοι σε όλους τους χώρους. Οι απεργοί στη Μαλαµατίνα συνεχίζουν την απεργία τους εδώ και τρεις µήνες. Οι εργάτες της Υγείας προχωρήσανε στις 20 Οκτώβρη στο µεγαλύτερο απεργιακό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων στην Υγεία. Οι ναυτεργάτες, η COSCO και η Ζώνη απεγούν όλοι συντονισµένα στις 25 Οκτώβρη. Ολοι οι χώροι είναι σε τροχιά σύγκρουσης µε την κυβέρνηση και την πολιτική της. 

ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ

Αυτήν την απεργία χρειάζεται να την πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε χώρο δουλειάς και να την οργανώσουν. Να σηµάνουµε ξεσηκωµό απο τώρα σε όλους τους χώρους δουλειάς και στο δηµόσιο και στον ιδιωτικό τοµέα. Να προχωρήσουµε σε κάθε σωµατείο σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της απεργίας. Να συζητήσουµε µε όλους τους συναδέλφους/φισσες για την σηµασία της απεργίας και της συµµετοχής όλων. 

Να συγκροτήσουµε απεργιακές επιτροπές παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς, µε όλους τους µαχητικούς συναδέλφους/φισσες για να βάλουµε να οργανώσουµε συλλογικά τη συµµετοχή όλων στην απεργία, την απεργιακή περιφρούρηση, την συµµετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Με εξορµήσεις παντού να απλώσουµε το µήνυµα της απεργίας παντού. 

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουµε ότι η απεργία στις 9 Νοέµβρη θα είναι η µεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων. Και µετά την επιτυχία της απεργίας να δώσουµε απεργιακή συνέχεια  σε µια σειρά από κλάδους και χώρους για να αναγκάσουµε κυβέρνηση και εργοδοσία να υποχωρήσουν και να δώσουν αυξήσεις και συµβάσεις. Για να ανοίξουµε τον δρόµο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλης της βάρβαρης πολιτικής που υλοποιεί.

Ξέρουµε ότι η κυβέρνηση είναι µε την πλάτη στον τοίχο. Από τις υποκλοπές, το χτύπηµα στα δηµοκρατικά δικαιώµατα µέχρι το όργιο της καταστολής στα πανεπιστήµια δείχνει την αδυναµία της. Οργανώνοντας την δική µας δύναµη µπορούµε να τους ανατρέψουµε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
www.syntonismoskd.blogspot.com • 6944058157 • syntonismoskd@gmail.com