8/9/22 - Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές - Κάτω η κυβέρνηση της καταστολής

Η κυβέρνηση με το καλημέρα, με το άνοιγμα των σχολών για την εξεταστική του Σεπτέμβρη προσπαθεί να βάλει την αστυνομία μέσα στις σχολές. Από την Δευτέρα έχει στήσει μια αστυνομική επιχείρηση με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και κάθε άλλη ειδική δύναμη της αστυνομίας για να καταφέρει να βάλει την ΟΠΠΙ την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στις σχολές μας. Η απάντηση έρχεται εδώ και τρεις μέρες καθημερινά με μαζικές συγκεντρώσεις των φοιτητών και των φοιτητριών στην πύλη του ΕΚΠΑ. Απέναντι στην αστυνομία βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, σύλλογοι διοικητικών και ΔΕΠ, το σωματείο στην έρευνα.

Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να βάλει φωτιά στην πανεπιστημιακή κοινότητα από την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι σχολές. Ο νέος νόμος πλαίσιο είναι εντελώς απονομιμοποιημένος και καταδικασμένος όχι μόνο από την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων αλλά και από συλλόγους ΔΕΠ και το σύνολο των εργαζόμενων μέσα στις σχολές. Η πολιτική των περικοπών στη παιδεία, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκει αντιστάσεις συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια. H νεολαία βρίσκεται μπροστά στους αγώνες για την υπεράσπιση του ασύλου, ενάντια στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, ενάντια στους μπάτσους στις σχολές, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο. Το φοιτητικό κίνημα μπορεί να τσακίσει τα σχέδιά τους και να γκρεμίσει αυτή τη μισητή κυβέρνηση αν συνδεθεί με τον αγώνα της εργατικής τάξης.

Είναι μια κυβέρνηση απομονωμένη που χτυπάει στα τυφλά. Τα εγκλήματα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του δεν έχουν τέλος. Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές της ΕΥΠ έρχεται να συμπληρώσει τις αστυνομικές επιθέσεις σε απεργούς και διαδηλωτές όπως στους απεργούς στην Μαλαματίνα, τις δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα και την προστασία των πλούσιων βιαστών. Αυτή είναι η σαπίλα του κράτους των καπιταλιστών, του κράτους που δεν μπορεί να χτυπήσει την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, αλλά στέλνει τα ΜΑΤ στους απεργούς, στους πρόσφυγες στον Ελαιώνα, στους κατοίκους στα Εξάρχεια. Μιας κυβέρνησης που έχει λεφτά για Ραφάλ, για εξοπλισμούς, εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά ρημάζει τα δημόσια νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με όλα αυτά. Οι συγκεντρώσεις στις πύλες και το φοιτητικό συλλαλητήριο είναι η αρχή, χρειάζεται να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Με γενικές συνελεύσεις οργανωμένες σε κάθε σχολή, καταλήψεις και διαδηλώσεις με στόχο την ανατροπή των νόμων τους και της ίδιας της κυβέρνησης. Συντονισμό με τους εργαζόμενους μέσα στις σχολές και τους συλλόγους ΔΕΠ που το καλοκαίρι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Με συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους αγώνες, τις εργατικές απεργίες, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Ο συντονισμός με τον κόσμο που συγκρούεται με την κυβέρνηση είναι δύναμη για το φοιτητικό κίνημα.

Χρειαζόμαστε το δυνάμωμα μιας αριστεράς επαναστατικής, που παλεύει για την ανατροπή συνολικά αυτού του συστήματος. Το κράτος των ΕΥΠατζήδων δεν μεταρρυθμίζεται. Η μόνη αλλαγή του είναι η ανατροπή του. Οι κερδοσκόποι της ενέργειας δεν «ρυθμίζονται» από «ανεξάρτητες αρχές». Η εργατική απάντηση είναι απαλλοτρίωσή τους, κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση για τους μετόχους και κάτω από εργατικό έλεγχο. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της εργατικής τάξης και της νεολαίας θα είναι πάνω από τα κέρδη μια μικρής μειοψηφίας. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΕΚ στις σχολές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. 

Ελάτε να παλέψουμε μαζί!