2/9/22 - 1 Σεπτέμβρη - Πανθεσσαλονικιώτικη απεργία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Μαλαματίνα

Δείτε εδώ φωτό από την κινητοποίηση

 

Πλήθος σωματείων και φοιτητικών συλλόγων με τα πανό τους, εργαζόμενοι από πολλούς χώρους όπως το λιμάνι και το νερό με τις στολές και τα μπλουζάκια του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ, αγωνιστές/ίστριες από μια σειρά συλλογικότητες όπως ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης με τις πικέτες τους, οργανώσεις της αριστεράς, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην περιφρούρηση στην πύλη της Μαλαματίνα.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πανθεσσαλονικιώτικης απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της πόλης, μετά το χτεσινό όργιο βίας των ΜΑΤ κατά των απεργών της οινοποιίας και των συμπαραστατών τους.
Σαν επόμενο ραντεβού αναμένεται να ανακοινωθεί συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα είναι το ενδιάμεσο βημα πριν τη μεγάλη πανεργατική διαδήλωση των συνδικάτων το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.
Παρά την προκλητική της παρουσία, η αστυνομία δεν τόλμησε σήμερα να χτυπήσει την απεργιακή συγκέντρωση. Όσο για την συνδρομή της στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί βδομάδες τώρα να στήσει η εργοδοσία, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα. Η συμμετοχή στην απεργία παραμένει ισχυρή, το εργοστάσιο εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας και έτσι θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι/ες ανανεώνοντας την απεργία διαρκείας τους.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στις απολύσεις και την αστυνομική καταστολή, ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που της κάνει πλάτες. Οι απεργοί της Μαλαματίνα είναι αποφασισμένοι να πετύχουν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, να ανατρέψουν την απόπειρα διάλυσης του Σωματείου τους, να κερδίσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις.

Φωτό/ανταπόκριση: Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης
 
Διαβάστε τη συνέντευξη του γραμματέα του Σωματείου της Μαλαματίνα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί: https://ergatiki.gr/article.php?id=26366&issue=1536