ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ - Συλλαλητήριο Πέμπτη 25 Αυγούστου, 7μμ, Σύνταγμα Μέρα συνεδρίασης στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

κυβέρνηση των «άριστων» και του «επιτελικού κράτους» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ΕΥΠ κάνει παρακολουθήσεις βαφτίζοντάς τες «νόµιµες επισυνδέσεις»(!) Η έκτακτη συζήτηση στη Βουλή για το καραµπινάτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ χρειάζεται να γίνει αφετηρία για να ξεδιπλωθούνε αγώνες για να διώξουµε εδώ και τώρα την κυβέρνηση της Ν∆. 

Στα µάτια εκατοµµυρίων εργαζοµένων και νέων αποκαλύπτεται η εικόνα του δύσοσµου οχετού του «βαθέως κράτους» που φτάνει να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη, τον αρχηγό ενός κόµµατος που κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια της µεταπολίτευσης. Ο κόσµος που δεν κατάπιε τα ψέµατα της Ν∆ και την εθνικιστική κινδυνολογία του Μητσοτάκη είναι ο ίδιος που συνέχισε αδιάκοπα να δίνει µάχες για να σταµατήσει τις επιθέσεις µε την αβάσταχτη ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιµα, την φτώχεια, τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, την κάλυψη του σεξιστή Λιγνάδη, τα δολοφονικά κυνηγητά των προσφύγων στα σύνορα και την αστυνοµική καταστολή από τα Εξάρχεια µέχρι τον Έβρο. 

Ετούτη η πολιτική κρίση που βαθαίνει έχει την σφραγίδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήµατος που καταστρέφει τις ζωές εκατοµµυρίων σε όλο τον Πλανήτη, µε τον πληθωρισµό και την ακρίβεια, την πείνα, την κλιµατική κρίση, τους πολέµους, την πανδηµία. Η Ν∆ µόνο παραπέρα συµφορές και καταστροφές µπορεί να εξασφαλίσει για χάρη των κερδών µιας µικρής µειοψηφίας καπιταλιστών. 

Είναι ώρα να χτίσουµε την εργατική εναλλακτική πέρα από τους συµβιβασµούς της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης µε ένα δυνατό κίνηµα απεργιών, καταλήψεων και διαδηλώσεων που θα ξηλώσει όλες τις επιθέσεις της κυβέρνησης των υποκλοπών. Για να υπερασπίσουµε τις ζωές µας και το βιοτικό επίπεδο. Για να υπερασπίσουµε τις δηµοκρατικές ελευθερίες και να ξηλώσουµε όλο το οικοδόµηµα της καταστολής των κινητοποιήσεων, των παρακολουθήσεων, των αντισυνδικαλιστών νόµων και της πανεπιστηµιακής αστυνοµίας. Για να ανοίξουµε το δρόµο για µια κοινωνία που θα καθορίζει τις αποφάσεις για την οικονοµία και τη πολιτική µε κριτήριο τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζόµενων και όχι του κέρδους.

Καλούµε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις πρωτοβουλίες των κινηµάτων να δώσουµε µαζί αυτή τη µάχη, ξεκινώντας από την οργάνωση συλλαλητηρίου στο Σύνταγµα, την µέρα συνεδρίασης στη βουλή για τις υποκλοπές, την Πέµπτη 25 Αυγούστου.

 

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

 

Κατεβάστε εδώ το pdf της προκήρυξης