7/6/22 - Εμπρός για Πανυγειονομική απεργία 22 Ιούνη

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 22 ΙΟΥΝΗ!

 

Την Πέμπτη 9 Ιούνη βγαίνουμε ξανα στις πύλες όλων των νοσοκομείων και διεκδικούμε απο ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση στις 22 Ιούνη για να σώσουμε τα νοσοκομεία μας, απο την κατασοφική μανία Μητσοτάκη-Γκάγκα- Πλεύρη. Έχουν περάσει πια σε άλλα επίπεδα κυνικοτητας και μας πετάνε το γάντι, και η Γκάγκα τόλμησε να ξεστομίσει πριν λίγες ημέρες ότι ούτε προσλήψεις χρειαζόμαστε, ούτε ένταξη στα ΒΑΕ, γιατι όλα πάνε καλά στο ΕΣΥ. 

Το σχέδιο τους είναι η απαξίωση και στο βαθος το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση  και τα εργαλεία τους είναι οι μετακινήσεις προσωπικού, το "μοιρασμα" του ελάχιστου προσωπικού, τα εντέλλεσθε, το μπουλινγκ διοικητών και στημένων συνδικαλιστων της ΔΑΚΕ και όχι μόνο, για να μας φορέσουν την ιδιωτικοποίηση με το" νέο ΕΣΥ" τους. 

Οι εργαζόμενοι όμως ήδη απαντάνε στις επιθέσεις

Ξεκίνησαν οι συνάδελφοι του ΓΝΑ Γεννηματάς που μετά από μαζική συνέλευση αποφάσισαν παρέμβαση σε ασθενείς και συνοδούς στις εφημερίες, ενημερωνωντας τους για την φρίκη  στα επείγοντα. Κέρδισαν τη συμπαράσταση ασθενών και συνοδών και κινητοποιούνται ξανα στις 9 Ιουνη.

Τη σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι στο Π&Α Κυριακού, μόλις έμαθαν ότι αναισθησιολογοι απο όλα τα Παίδων της Αθήνας πρέπει να μετακινηθούν στο Καραμανδανειο της Πάτρας για να μην κλείσει. Προχώρησαν σε στάση εργασίας και συνεχίζουν στις 9 Ιουνη. Λες και περισσεύουν οι αναισθησιολογοι στην Πεντέλη και στου Γουδη. Στην Πάτρα έγινε διαδήλωση μαζική σωματείων και υγειονομικών ενάντια στο κλείσιμο του Καραμανδανειου. 

Ακολουθεί το σωματείο του Αγίου Σάββα με κινητοποίης και αυτο στις 9 Ιούνη, σηκώνοντας ξανά το ζήτημα των ΣΟΧ και της επικείμενης απόλυσης τους μεσα στον Ιούνη στο όνομα της επαναφοράς των εργολάβων. 

Τα σωματεία αυτά και οι κινητοποιήσεις τους δείχνουν το δρόμο και εμπνέουν. Με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και απεργιακή σύγκρουση μπορούμε να συσπειρωσουμε τους συναδέλφους μαζικά και να έχουμε αποτελέσματα. Το υπουργείο όταν πιέστηκε από τις κινητοποιήσεις στο Γεννηματά, "έδωσε" το Αλεξάνδρας να συνεφημερευει με το ΓΝΑ (αστείο σαν λύση αλλά ενδεικτικό του πανικού τους). Η διοίκηση του Αγλαΐα κάτω από την πίεση δεν πήρε επίσημα θέση μπροστά στους απεργούς και ψάχνεται τάχα με τα εντέλλεσθε. Στον Άγιο Σάββα κάνουν πάλι πως δεν ξέρουν για εργολάβους.

Στο Υπουργείο Υγείας ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, απλά είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Μας ζητάνε να πετάξουμε τις μάσκες, να προετοιμαζομαστε για έξαρση του κορονοιου το φθινόπωρο και εν τω μεταξύ να το βουλώσουμε όταν κλείνουν νοσοκομεία, μετακινούν προσωπικό και οι εφημερίες μας είναι χειρότερες από την κόλαση. 

Να οργανώσουμε τη δική μας μαζική απεργιακή απάντηση

Καλούμε ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση στις 22 Ιούνη, σαν επόμενο μαζικό απεργιακό βήμα μετα την ημέρα δράσης στις 9 του Ιούνη σε διάφορα νοσοκομεία. Στις 22 μπορούμε όλοι μαζί, πανελλαδικά να ξαναπιασουμε το νήμα της απεργιακής σύγκρουσης. Γιατί χωρίς προσλήψεις μαζικές και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ούτε άδειες θα δούμε, ούτε θα μειωθεί η δουλειά μας. Αντίθετα θα ενταθεί αφού το σύστημα αβοήθητο μετά την πανδημία - που δεν τελείωσε - καλείται ξεοοπουλιασμενο να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες της ακρίβειας και της φτωχοποιησης. 

Αυτή η κυβέρνηση αγοράζει F35, απειλεί με θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο και τρέχει πίσω από Μπαιντεν και Σολτς να πάρει τα διαπιστευτηρια του πιστου σκυλιού των ιμπεριαλιστων γράφοντας τις ανάγκες μας στα παλιά της τα παπούτσια. Η οργή ξεχειλίζει, ελάτε να την οργανώσουμε! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ