14/4/22 - Εργατική Αντιπολεμική Πρωτομαγιά

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

• ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
• ΟΥΤΕ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
• ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραπαίει. Μετά τη γροθιά που έφαγε από την Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Όλοι και όλες στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει καταστροφή για τους πολλούς και τεράστια κέρδη για τους πλούσιους σε Δύση και Ανατολή. Οι άμαχοι και οι απλοί φαντάροι σφαγιάζονται ενώ οι εταιρείες του πετρέλαιου και του φυσικού αέριου θησαυρίζουν. Ο Μητσοτάκης είναι χωμένος ως το λαιμό σε αυτά τα εγκλήματα με στρατιωτική υποστήριξη στο ΝΑΤΟ και στον Ζελένσκι, με συμμετοχή στις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ και με ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα σας καλεί στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε κάθε γειτονιά για να συζητήσουμε πως παλεύουμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο.

Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς αντιπολεμικούς διαδηλωτές που αντιστέκονται μέσα στη Ρωσία στον πόλεμο του Πούτιν. Το αντιπολεμικό κίνημα σε Ανατολή και Δύση είναι η δύναμη για να σταματήσουμε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπου ο Πούτιν και το ΝΑΤΟ μοιράζουν την Ουκρανία. Και μπορούμε να το πετύχουμε όπως έδειξαν οι απεργοί της 6 Απρίλη. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους πανελλαδικά και άπλωσαν τα συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και ενάντια στην κυβέρνηση σε κάθε γωνιά.

Έτσι θα συνεχίσουμε! 

• Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια μέρα των εργατών και φέτος ειδικά είναι ξεχωριστή μέρα διεθνιστικής αντιπολεμικής αλληλεγγύης. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία. 

• Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 1 Μάη στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης καλεί προσυγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.30πμ.

• Ελάτε να παλέψουμε μαζί. Ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας και του πολέμου, ενάντια στο σύστημα που βάζει τα κέρδη των «ολιγαρχών», δυτικών και ανατολικών, πάνω από τις ζωές μας.