Έξω η κυβέρνηση των σεξιστών, των ρατσιστών και των δολοφόνων

Μια κυβέρνηση δολοφόνων, βιαστών, σωµατέµπορων. Κάθε µέρα που περνά, προστίθεται ένα ακόµη εγκληµατικό πεδίο που η κυβέρνηση της Ν∆ είναι βαθιά χωµένη. Η υπόθεση µε τη νέα γυναίκα στην Ηλιούπολη, θύµα σωµατεµπορίας, βιασµών από µπάτσο και σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της επί σειρά ετών το αποδεικνύει.

Ο Χρυσοχοΐδης τολµά να µιλάει για «σεβασµό στο θύµα». Ο Χρυσοχοΐδης και οι µπάτσοι του που προφανώς δεν είχαν δει κάτι ασύµβατο στο να είναι «φρουρός του νόµου» ο βιαστής – νταβατζής της νέας γυναίκας στην Ηλιούπολη, ∆ηµήτρης Μπουγιούκος, αν και πόσταρε στο twitter υπέρ του ξυλοδαρµού γυναικών και του revenge porn, όπως και χρήµατα µε ολοφάνερη την προέλευσή τους από µαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών. Ούτε στο ότι ήταν ο µπάτσος / ειδικός φρουρός που το 2011 η αστυνοµία φρόντισε να «καταρριφθούν» οι κατηγορίες εναντίον του για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Ακολουθούν την τακτική καταστροφής στοιχείων, πιέσεων και πιθανότατα εκβιασµών προς την ίδια την κακοποιηµένη γυναίκα. «Η στενή επιτήρηση του κοριτσιού από την αστυνοµία µας βάζει σε υποψίες ότι υπάρχουν πράγµατα που δεν θέλουν να ακουστούν και να γραφτούν. Ή ότι έχουν ήδη µε κάποιο τρόπο εκβιάσει το κορίτσι να µην πει κάποια πράγµατα. Και µόνο το γεγονός ότι οι δικηγόροι δεν µπορούσαν να έχουν επικοινωνία µαζί της, λέει πολλά» είπε στην εφηµερίδα Εργατική Αλληλεγγύη η γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου, που εφηµέρευε όταν πήγαν την νέα γυναίκα στο νοσοκοµείο Γεννηµατάς. Την ίδια στιγµή η δικηγόρος της γυναίκας, Αντωνία Λεγάκη, καταγγέλλει ένα ευρύ κύκλωµα σωµατεµπορίας µέσα στην ΕΛΑΣ. Ο Χρυσοχοΐδης, για να το κουκουλώσει αυτό, βγαίνει και κάνει δηλώσεις για περιστατικό «ενδοοικογενειακής βίας». Και βραβεύει τους αστυνοµικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση Γλυκά Νερά την ίδια ώρα που εκατοντάδες διαδήλωναν µε οργή στους δρόµους της Ηλιούπολης!

Ο µπάτσος βιαστής – νταβατζής Μπουγιούκος, δεν είναι η εξαίρεση. Η σωµατική βία κατά των γυναικών αποτελεί µια «κανονικότητα» για την αστυνοµία. Από τις γυναίκες που πέφτουν θύµατα των ειδικών φρουρών στα σύνορα, που όπως διηγείται η συγγραφέας κουρδικής καταγωγής Meral Şimşek, «Μας έγδυσαν επί τόπου και µας έκαναν σωµατική έρευνα, ψάχνοντας µέχρι και στον κόλπο µας. Το όχηµα µύριζε αίµα, υπήρχαν παντού λεκέδες αίµατος και διασκορπισµένα ούρα και κόπρανα. Εκείνη την ώρα είπα στον εαυτό µου ότι θα µας σκοτώσουν», µέχρι κάθε γυναίκα που θα βρεθεί στα χέρια τους, ακόµη κι αν πάει για να καταγγείλει την ίδια της την κακοποίηση.

Η ΕΛΑΣ είναι µια εγκληµατική συµµορία. Η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας δεν περιορίζεται στο να στρώνει το δρόµο στους σεξιστές, τους πλούσιους και ισχυρούς εκ-βιαστές, στους γυναικοκτόνους -που το κάνει µε κάθε της µέτρο και µε κάθε της νέο νόµο. Είναι η ίδια το κόµµα τους. Έχει οργανικές σχέσεις µε όλους αυτούς που είναι µπλεγµένοι σε τεράστια εγκλήµατα. Από τον Λιγνάδη που ήταν προσωπικά επιλεγµένος από τη Μενδώνη και τον Μητσοτάκη, στον Αδαµόπουλο, βιαστή της Μπεκατώρου, που ήταν στέλεχος της Ν∆ και µεγαλοπαράγοντας της Ιστιοπλοΐας, µέχρι τον Μπουγιούκο που µέχρι την τελευταία στιγµή προσπάθησαν να καλύψουν.

Μία νέα γυναίκα στα 18 της χρόνια αναζητά εργασία και βρίσκεται να εκβιάζεται σε σωµατεµπορία. Μία καθαρίστρια πάει στη δουλειά της σε µία πολυκατοικία στα Πετράλωνα και βιάζεται. Ένας νέος πρόσφυγας αυτοκτονεί στο Σχιστό γιατί απορρίφθηκε το αίτηµα του για άσυλο και άλλοι πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Συνδικαλιστές διώκονται για «παράνοµες» απεργίες. Η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας µοιράζει απλόχερα βαρβαρότητα αλλά βρίσκει µπροστά της την απάντηση του κινήµατος.

Η πάλη ενάντια στο σεξισµό, την καταπίεση και τη βία απέναντι στις γυναίκες συναντιέται µε τη µάχη να τσακίσουµε την ανεργία, την προσπάθεια να µη διαλυθούν οι συλλογικές συµβάσεις εργασίας. Συναντιέται µε τα αιτήµατα για µαζικές προσλήψεις, για µονιµοποιήσεις αλλά και τη µάχη ενάντια στο ρατσισµό. ∆υναµώνοντας αυτούς τους αγώνες µπορούµε να ξεφορτωθούµε την κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας αλλά και το σύστηµα που γεννά σεξισµό, φτώχεια και βαρβαρότητα.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ
Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhsh8marth@gmail.com • FB: Κίνηση για µια απεργιακή 8 Μάρτη
Επικοινωνία: 210 5247584, 6996 244515