Ανακοίνωση Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης: Μετά την επιτυχία της Πανεργατικής οργανώνουμε τη συνέχεια

Μετά την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας στις 10 Ιούνη οργανώνουμε τη συνέχεια.

16 Ιούνη μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσκομεία.

Απεργιακη συγκέντρωση 9πμ υπουργείο Εργασίας

Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζόμενων που απέργησαν και διαδήλωσαν μαζικά στην πανεργατική απεργία, στην Αθήνα αλλα και σε όλες τις πόλεις.

Ήταν η πιο πετυχημένη πανεργατική απεργία των τελευταίων χρόνων και σε όλες τις πόλεις τα συλλαλητήρια ήταν τα μεγαλύτερα απο την περίοδο των Σαμαροβενζέλων. Στείλαμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και το Χατζηδάκη ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και απαγορεύει τις απεργίες.

Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι, απέργησαν νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς και κατέβηκαν μαζικά με τα πανό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, παρόλο που τα Μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν παραλύσει την πόλη. Για ώρες το κέντρο της Αθήνας ήταν ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι, με δεκάδες πανό σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, δείχνοντας με μαζικούς όρους τη δύναμη της εργατικής μας που μπορεί να τσακίσει την κυβέρνηση και τις επιθέσεις της.

Ειναι αυτή η δύναμη, που μαζί με την οργή για την κυβέρνηση, την βλέπαμε να ξεχειλίζει σε κάθε χώρο δουλειάς, που ανάγκασε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να καλέσει τη σημερινή πανεργατική απεργία. Παρόλο που η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έκανε το παραμικρό για να μετατρέψει αυτην την οργή και δύναμη σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζικά.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής. Με εξορμήσεις σε δεκάδες εργατικούς χώρους, με συσκέψεις και συνελεύσεις, με τη ναύλωση πούλμαν για να μεταφέρουμε απεργούς στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, η ΚΕΕΡΦΑ, το θέατρο Εμπρός, η εργατική αλληλεγγύη συσπειρώθηκαν γύρω απο τον Συντονισμό σε ενα μεγάλο απεργιακό ποτάμι, κομμάτι της απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά απο αυτήν την μεγάλη επιτυχία, έχουμε να δώσουμε συνέχεια. Στις 16 Ιούνη τα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9πμ στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, απαιτώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αυτη η απεργία χρειάζεται να μετατραπεί στην επόμενη πανεργατική απεργία για όλα. Για να υπερασπίσουμε τη δημόσια Υγεία, αλλα και για να υπερασπίσουμε τον συνδικαλισμό απέναντι στην επίθεση του Χατζηδάκη. Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και όλες τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ.

Και πάνω απ όλα οργανώνουμε τη δύναμη των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς. Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγωνα που να οργανώνουν τον χώρο, να δυναμωνουν τα σωματεία, για να μην αφήσουμε τη ΝΔ να εφαρμόσει το αντεργατικό τερατούργημα ακόμη και αν το ψηφίσουν.

Αυτη τη μάχη δίνει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων και σε καλούμε να τη δώσουμε μαζί.