16/4/21 - Πανυγειονομική απεργία 22/4

Μαζικές και οργισμένες ήταν οι κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων την Τετάρτη 7 Απρίλη. Απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, οι υγειονομικοί και οι συμπαραστάτες τους έστειλαν ξανά δυνατά το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να την ανατρέψουν.

Τίποτα δεν μπορεί πια να κρύψει την εικόνα ενός ΕΣΥ που έχει καταρρεύσει, με γεμάτες ΜΕΘ και κλίνες, με διασωληνωμένους ασθενείς σε απλούς θαλάμους, με εκατοντάδες εισαγωγές και δεκάδες θανάτους καθημερινά. Εν μέσω του τρίτου και πιο σκληρού κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να αρνείται την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων σπέρνοντας το θάνατο. Ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους που παλεύουν για προσλήψεις, χρηματοδότηση, επίταξη της ιδιωτικής υγείας. Η απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, Κώστα Καταραχιά, ήταν η πιο κραυγαλέα πράξη αυτής της δολοφονικής πολιτικής.

Η 7 Απρίλη ήταν η συνέχεια όλων των σκληρών αγώνων που έχουν δώσει ένα χρόνο τώρα οι υγειονομικοί, μετά και από τον ξεσηκωμό τους πέρσι τέτοια μέρα όταν έσπασαν το σιωπητήριο που προσπαθούσε να επιβάλει η κυβέρνηση σε όλη την εργατική τάξη. Η σύγκρουση κλιμακώνεται με τη νέα απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 22 Απρίλη. H Ομοσπονδία καλεί απεργιακή συγκέντρωση στις 9πμ στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Αθήνα

Η μάχη για την επαναπρόσληψη του Κώστα Καταραχιά, βρέθηκε στο κέντρο της συγκέντρωσης στον Άγιο Σάββα. Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες του νοσοκομείου βγήκαν στην πύλη φορώντας το αυτοκόλλητο του Συντονιστικού Νοσοκομείων με το σύνθημα «Η απόλυση του Κ.Καταραχιά δεν θα περάσει – Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα μας». Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Κίνηση «Support Health Workers», η Ομάδα Γυναικών 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο σε τουρισμό-επισιτισμό «Καμαριέρα», το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, η Εργατική Αλληλεγγύη, η Ταξική Αντεπίθεση. Το παρών έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σε ερώτηση του οποίου στη Βουλή για την απόλυση Καταραχιά είχε απαντήσει δυο μέρες νωρίτερα ο υφυπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης με προκλητικά ψέματα.

Μέλη του Συλλόγου και συμπαραστάτες πήραν το λόγο για να εκφράσουν την οργή τους για την επίθεση της κυβέρνησης στο συνδικαλισμό στο χώρο τους. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με διαδήλωση που έφτασε στο νοσοκομείο Ελπίς και ύστερα κατευθύνθηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία του Άγιου Σάββα, όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους ασθενείς. Όλες και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στις 22 Απρίλη.

 «Η κατάσταση στο ΓΝΑ Γεννηματάς έχει ξεφύγει όπως και σε όλο το ΕΣΥ», μας είπε ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο νοσοκομείο. «Καθημερινά νέα τμήματα μετατρέπονται σε covid, τα κενά μπαλώνονται με μετακινήσεις εργαζόμενων, η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι μόνιμη πρακτική. Το προσωπικό δεν επαρκεί, χρειαζόμαστε πολύ νέο κόσμο τώρα. Απαιτούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, η περίπτωση του Καταραχιά έδειξε πόσο αναγκαία είναι. Όλα αυτά αναδείξαμε με την κινητοποίησή μας στις 7 Απρίλη. Μαζί με τους συμπαραστάτες μας από τη γειτονιά, συγκεντρωθήκαμε στην πύλη και βαδίσαμε μέχρι τη Μεσογείων. Συνεχίζουμε στις 22 Απρίλη».

«Το Υπουργείο Υγείας έχει οδηγήσει το Γεννηματάς σε μια υπερλειτουργία που είναι επικίνδυνη - εγκληματική για τους ασθενείς και το προσωπικό», έγραψε η Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων σε γράμμα της στην Κίνηση «Support Health Workers». «Ειδικά για τις ΜΕΘ, πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι χωρίς επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς ειδικό εξοπλισμό, πολύ απλά δεν είναι ΜΕΘ. Απλά βαφτίζονται ΜΕΘ».

Κοινή συγκέντρωση στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι οργάνωσαν τα Σωματεία στο Αττικό, το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο. «Η συμμετοχή των εργαζόμενων ήταν μεγάλη, όπως και των συμπαραστατών/τριών», μας είπε η Λίλιαν Μπουρίτη. «Ήταν εκεί πολύς κόσμος της γειτονιάς, όλη η αριστερά, σωματεία, η ένωση γονέων, συνταξιούχοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και η Κίνηση Support Health Workers με πανό. Οι εργαζόμενοι του Αττικό ήρθαν με πορεία από το νοσοκομείο, ενώ μετά τις ομιλίες και τη συγκέντρωση έγινε αποκλεισμός της Λεωφόρου Αθηνών. Πάρα πολλοί υπέγραψαν στο κείμενο για την ανάκληση της απόλυσης του Κ.Καταραχιά»

Στο νοσοκομείο Έλενα -που μαζί με το Σπηλιωπούλειο και το Ιπποκράτειο Αθήνας έφτασαν έξω από την 1η ΥΠΕ- οργάνωσε την κεντρική της συγκέντρωση η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στο υπουργείο Υγείας βρέθηκε το μεσημέρι κλείνοντας την αγωνιστική αυτή ημέρα η ΟΕΝΓΕ. «Την ανεπίσημη μετατροπή του νοσοκομείου σε covid κατήγγειλαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας», μας είπε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη με την Ανταρσία στην Κοκκινιά που συμμετείχε με πανό στην κινητοποίηση μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες. «Συνεχίσαμε τη συλλογή υπογραφών ενάντια στην απόλυση του Κ.Καταραχιά, ενώ αναδείξαμε στην ομιλία μας όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά ενάντια στην κυβέρνηση του θανάτου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 22 Απρίλη».

Εκπαιδευτικοί, τοπικά σωματεία και συλλογικότητες, η δημοτική κίνηση Εκτός Σχεδίου, το ΣΕΚ Νέας Ιωνίας και άλλοι βρέθηκαν στην κινητοποίηση στο Αγία Όλγα, ενώ μεγάλη παρουσία συμπαραστατών είχε και η συγκέντρωση στο Αμαλία Φλέμινγκ. «Πάνω από 150 άτομα, εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα, γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί καθώς και αλληλέγγυοι, συγκεντρώθηκαν στον Ευαγγελισμό», μας είπε ο Γιάννης Μαραβελάκης. «Έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί, ανάμεσά τους της Τάνιας Βρυζάκη κοινοτικής συμβούλου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας». «Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στο Λαϊκό με συμμετοχή εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων, τοπικών συλλογικοτήτων, όλης της αριστεράς», μας είπε η Εύα Ντόκου. «Η μάχη του Κ.Καταραχιά άνοιγε τη συζήτηση με όλους και ιδιαίτερα με τους συμβασιούχους που ταυτίζονταν απόλυτα μαζί του. Πολλοί έπαιρναν τα κείμενα, έμπαιναν μέσα και μας τα γύριζαν με υπογραφές συναδέλφων τους».

Η Λίτσα Κόκκορη, από την επιτροπή απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών και η Ανθή Βέλλη, πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που χαιρέτισαν στη συγκέντρωση στο Ασκληπιείο Βούλας, ενώνοντας τους αγώνες των εργαζόμενων. Η κινητοποίηση στο νοσοκομείο κατέληξε σε πορεία προς τη διοίκηση, διεκδικώντας συνάντηση μαζί της και εξηγήσεις για την απόφαση αναστολής της 24ωρης καθημερινής εφημερίας της Ορθοπεδικής Κλινικής (πρώτη φορά ύστερα από 50 χρόνια, αφήνοντας πρακτικά την περίθαλψη τραύματος για ολόκληρο το λεκανοπέδιο μόνο στο ΚΑΤ).

Θεσσαλονίκη

«Το μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ εδώ και τώρα, για προσλήψεις και όχι απολύσεις συνδικαλιστών γιατρών όπως ο Κ. Καταραχιάς, ακούστηκε δυνατά και από τη Θεσσαλονίκη, στη σημερινή μαζική συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο», έγραψαν την ίδια μέρα οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Εργατικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη. «Στη συγκέντρωση με στάση εργασίας καλούσε η ΕΝΙΘ, ενώ μαζί της καλούσαν και συμμετείχαν με πανό και μαζικότητα τα σωματεία εργαζομένων από το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ, καθώς και εργαζόμενοι/ες στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.

Συμμετείχαν επίσης δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της Αριστεράς. Ανάμεσά τους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό με το ΣΕΤΕΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Νοσοκομείων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Θεαγένειο και παρέμβαση στο ΨΝΘ από το Συντονιστικό Νοσοκομείων. Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται απεργιακά, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία στην Υγεία στις 22 Απρίλη!».

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αρχίζει να θυμίζει ξανά Νοέμβρη», μας είπε η Γιάννης Κούτρας, αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο. «Ο αριθμός νοσηλευομένων με covid είναι παντού τριψήφιος, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ τις τελευταίες βδομάδες πχ στο Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ έχουμε γύρω στις 60 εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Οι διοικήσεις το αντιμετωπίζουν με την ίδια αποτυχημένη συνταγή, μετατρέποντας και πάλι άτυπα τα νοσοκομεία σε μιας νόσου.

Στο Ιπποκράτειο έχουμε νέες μετακινήσεις ειδικών και ειδικευόμενων γιατρών σε άσχετους τομείς, έχουμε ακύρωση όλων των μη επειγόντων χειρουργείων,  ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για χειρουργεία ασθενών του δημοσίου που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές από ιατρικό προσωπικό του δημοσίου. Είναι άλλη μια πρόκληση, να επιτάσσονται οι γιατροί του ΕΣΥ προς εξυπηρέτηση των κλινικαρχών οι οποίοι μετά παίρνουν και τη διπλή αποζημίωση...».

Σε όλες τις πόλεις

Συγκεντρώσεις έγιναν και στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, τον Άγιο Ανδρέα και το Πανεπιστημιακό του Ρίο, παρουσία της ΕΙΝΑ, φοιτητικών συλλόγων της πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συμπαραστατών. Η διασπορά του κορονοϊού και στα δυο νοσοκομεία δεν έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες, με τελευταία αυτή που κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζόμενων στον Άγιο Ανδρέα τέσσερις μέρες μετά την κινητοποίηση στη νεφρολογική κλινική. Όπως έγραψε: «Κάνουμε γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να κτυπά τον χώρο μας. Αν όχι καθημερινά, αλλά αρκετά συχνά έχουμε κρούσματα σε Συναδέλφους. Εμβολιασμένους και μη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό δυστυχώς σε πάνω από 100».

Μαζική ήταν η συγκεντρώση και στο Νοσοκομείο Ικαρίας, όπου ο Σύλλογος είχε κηρύξει δίωρη στάση εργασίας. Ενώ με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συνταξιούχων και πλήθους εργαζόμενων έγινε η συγκέντρωση στο ΠΑΓΝΗ. Το Σωματείο Εργαζόμενων είχε κηρύξει στάση εργασίας, καταγγέλλοντας μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό-υποδομές και τα ελλιπή μέτρα προστασίας που οδήγησαν τις τελευταίες μέρες σε μαζική διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο. Ο τρόπος μάλιστα που το αντιμετώπισε η διοίκηση ήταν να βάλει λουκέτα σε όλες τις κεντρικές και περιφερειακές πόρτες καθώς και τις εξόδους κινδύνου, αφήνοντας μόνο την κεντρική πόρτα ανοιχτή για την είσοδο και έξοδο εργαζομένων, ασθενών και συνοδών, δημιουργώντας μεγαλύτερο συνωστισμό εκεί καθώς και τεράστια επικινδυνότητα σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Κινητοποιήσεις έγιναν και στα Νοσοκομείο Χανίων και Βόλου. «Πετυχημένη ήταν η κινητοποίηση των νοσοκομειακών και στο Βόλο», μας έγραψε ο Τάσος Τσιούνης, φοιτητής. «Στο κάλεσμα από το σωματείο ανταποκρίθηκε και κόσμος από την πόλη, από σωματεία και το φοιτητικό σύλλογο Ηλεκτρολόγων και το ΣΕΚ. Οι εργαζόμενοι είχαν ξαναβγεί στο προαύλιο ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά, συνέχισαν στις 7 Απρίλη και έχουν μπροστά τους τις 22 Απρίλη και απεργιακά αυτή τη φορά».

Με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, φοιτητών και αριστερών οργανώσεων έγινε η κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Δυο μέρες μετά, το Σωματείο Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη διοίκηση του νοσοκομείου για την απόλυση της επικουρικής γιατρού Βασιλικής Τσακτσίρα. Μετά τον Κώστα Καταραχιά, άλλη μια γιατρός εκδιώκεται εν μέσω πανδημίας από το τραγικά υποστελεχωμένο ΕΣΥ και οδηγείται στην ανεργία γιατί διεκδίκησε τα δικαιώματά της, όπως την άδεια ειδικού σκοπού ως μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικο τέκνο. Μια ξεκάθαρα εκδικητική και σεξιστική απόφαση, που χρειάζεται κι αυτή να ανατραπεί.

Λένα Βερδέ

 

7/4, Στην πύλη του ΓΝΑ Γεννηματάς. Φωτό: Μαρία Χαρχαρίδου

 

7/4, Στην πύλη του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Φωτό: Η Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη


Στο δρόμο για την Πανυγειονομική απεργία 22 Απρίλη

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – μαζικές προσλήψεις
Η απόλυση του Κώστα Καταραχιά δεν θα περάσει – 
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα
 
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4 συγκέντρωση-συζήτηση πάρκο Βουτιέ 6μμ
Ομιλητές: Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Αγ.Σάββα, Αργυρή Ερωτοκρίτου, Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Γεννηματάς
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 12μ εξόρμηση πεζόδρομος Περιστερίου 
1μμ θα χαιρετίσουν: Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Αγ.Σάββα, Κώστας Πολύδωρος, Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων ιδιωτικών κλινικών Αθήνας
 
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 3μμ θα χαιρετίσει ο Κώστας Καταραχιάς στην ανοιχτή συνέλευση για το λόφο του Στρέφη 
 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4 12μ, περιοδεία και συγκέντρωση στο πάρκο Λιπασμάτων με τον Κώστα Καταραχιά (είσοδος Υδατόπυργος)
 
ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΙΛΙΣΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 στις 11πμ
Συγκέντρωση – πικετοφορία πλατεία Γαρδένια - Παπάγου
 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 12μ, πικετοφορία Πλατεία Αναλήψεως 
 
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4 12μ πικετοφορία Κέντρο Νεότητας, Λεωφόρο Ηρακλείου
Κίνηση «Στηρίξτε τους εργάτες της υγείας»
 
 
Εξορμήσεις του Συντονιστικού των Νοσοκομείων για την 22 Απρίλη με τον Καταραχιά
 
Τέταρτη 14/4 
8πμ Έλενα Βενιζέλου
10.30πμ Σπηλιοπουλειο
12.30μμ Αλεξάνδρα
 
Πέμπτη 15/4
8.30πμ Ερυθρός
 
Παρασκευή 16/4
8πμ εξόρμηση στο Αττικό
12μεσ Γενική Συνέλευση στον Άγιο Σάββα, στο προαύλιο
 
Δευτέρα 19/4
11πμ Κρατικό Νίκαιας, Συγκρότηση επιτροπής αγώνα, στο αμφιθέατρο
1μμ  Αγία Όλγα, Συγκρότηση επιτροπής αγώνα, στο Κυλικείο
 
Τρίτη 20/4
11πμ εξόρμηση στο Αγία Σοφία
1μμ Αγλαΐα Κυριακού, Συγκρότηση επιτροπής αγώνα, στο προαύλιο
 
Τεταρτη 21/4
8πμ Ευαγγελισμός, εξόρμηση
12 μες Σωτηρία, εξόρμηση
2μμ Ανδρέας Συγγρός, εξόρμηση

Είμαστε όλοι Καταραχιάδες!

Ο Κώστας Καταραχιάς επιστρέφει στο ΕΣΥ
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι ΤΩΡΑ
Ώρα να φύγει η κυβέρνηση

Την Δευτέρα 12 Απρίλη, στην συνέντευξη της επιτροπής κρίσεων για μόνιμη θέση ακτινολόγου στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, συμμετείχε ο Κώστας Καταραχιας, με τα χαρτιά που είχε καταθέσει αρκετούς μήνες πριν την απόλυσή του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενημερώθηκε με email από την επιτροπή κρίσεων, ότι ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ότι διορίζεται δηλαδή μόνιμος γιατρός στο Έλενα Βενιζέλου, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για το ίδιο νοσοκομείο.

Αποδείχθηκε με αυτόν τον τρόπο ότι η απόλυση του Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το σωματείο και ξέραμε όλοι μας. Ότι δηλαδή πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και δεν έχει τίποτε να κάνει με όσα ψέματα και συκοφαντίες εκτόξευαν βουλευτές, στελέχη της ΝΔ και το υπουργείο Υγείας όλο αυτό το διάστημα. Ότι δηλαδή τάχα είναι αυτός που διασπείρει fake news, που διασπείρει τον κορονοϊό στον Άγιο Σάββα, ότι είναι ένας τεμπέλης με ντουντούκα όπως ξεδιάντροπα είπαν οι διοικητές του νοσοκομείου. Αντίθετα αποδείχθηκε ότι είναι ένας καλός γιατρός σύμφωνα με την δική τους, «αξιοκρατική» επιτροπή κρίσεων, με πολλά επιστημονικά προσόντα, που τον χρειάζεται το ΕΣΥ και γι’ αυτό τον κάνει μόνιμο.

Αποδείχθηκε το πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που στην προσπάθειά τους να διώξουν από τον Άγιο Σάββα τον πρόεδρο του σωματείου, δεν δίστασαν να στερήσουν από εκατοντάδες καρκινοπαθείς για τόσους μήνες τον γιατρό τους, χωρίς να νοιάζονται για τη ζωή τους ούτε για τις δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα στον Άγιο Σάββα εξαιτίας της απουσίας του Κώστα. Ακόμη και σήμερα τρείς και πλέον μήνες μετά την απομάκρυνση του Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα και της μετακίνησης του στο Σωτηρία, το ακτινολογικό καθημερινά αναστενάζει εξαιτίας της έλλειψης γιατρού, μια που η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του, έχει άδεια λοχείας και θα πάει για δουλειά στον Άγιο Σάββα τον Οκτώβριο το 2021.

Κίνημα αλληλεγγύης

Πέρα από τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του Καταραχιά, αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο και μας έφερε ως εδώ, ήταν το κίνημα αλληλεγγύης στον Κώστα. Τα εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης των Συνδικάτων οι χιλιάδες που συμπαραστάθηκαν στο πλευρό του, οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία πανελλαδικά ενάντια στην απόλυσή του, η φανταστική αλληλεγγύη χιλιάδων απλών ανθρώπων και καρκινοπαθών, δημιούργησε ένα περιβάλλον που δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να τον πετάξουν έξω από το ΕΣΥ συνολικά, όπως προφανώς θα ήθελαν και επεδίωκαν.

Όμως ο αγώνα συνεχίζεται. Ο Κώστας Καταραχιάς θα είναι άνεργος για αρκετό καιρό μέχρι να αναλάβει στο Έλενα Βενιζέλου, και τα προβλήματα στο ακτινολογικό του Άγιου Σάββα παραμένουν και διογκώνονται καθημερινά εξαιτίας της απουσίας του. Ο Κώστας παραμένει πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα αλλά απομακρυσμένος από τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί, με πολιτική - συνδικαλιστική δίωξη. Άρα η μάχη για την άμεση επιστροφή του στον Άγιο Σάββα παραμένει ανοιχτή για όλους και όλες. Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Κικίλια και τον Μητσοτάκη ότι δεν έχουν ξεμπερδέψει μαζί μας. Στις 25 Μάη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του και θα είμαστε μαζικά εκεί.

Είμαστε χαρούμενοι που ο Κώστας παραμένει στο ΕΣΥ, και με περισσότερη αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε για να μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες συμβασιούχοι - επικουρικοί εργαζόμενοι της Υγείας, για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τη δολοφονική πολιτική της.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΔΕΣ!

Συντονιστικό Νοσοκομείων

 

Διαδικτυακή συνέλευση - Πέμπτη 15 Απρίλη 6:30μμ

https://tinyurl.com/sexydvzm
Meeting ID: 874 1251 3481  
Passcode: 395728