26/3/21 - Εκδήλωση-Συζήτηση “Μετά την απεργιακή 8 Μάρτη - Η πάλη τώρα συνεχίζεται” 27/3

Εκδήλωση-Συζήτηση

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Μάρτη, 6μμ

“Μετά την απεργιακή 8 Μάρτη
Η πάλη τώρα συνεχίζεται”

 

Ομιλήτριες

Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός νοσ. Γεννηματάς, συντ. της Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη
Φωτεινή Σιάνου, τ. πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών στα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα
Μαργαρίτα Συγγενιώτου, γραμματέας ΠΟΘΑ
Χουάνα Σταυριανού, σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού, δίκτυο «Καμαριέρα»
Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων νοσ. Γεννηματάς
Σταυρούλα Πανίδου, εκπαιδευτικός

Συντονίζει η Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων νοσ. Αγ. Σάββας

Join Zoom Meeting  https://tinyurl.com/ekdilosiKA8M  
Meeting ID: 854 9934 5694   Passcode: 349286

 

• Οι καταγγελίες γυναικών για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος τους ξεδιπλώνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς κάνοντας τους πλούσιους (εκ)βιαστές και την κυβέρνηση τους να χάνουν τον ύπνο τους.  Τίποτα δεν μπορεί να αποκρύψει το συσχετισμό των περιστατικών σεξιστικής βίας με την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αναδεικνύεται ολοζώντανα ο ζωτικής σημασίας ρόλος των εργατικών σωματείων σε αυτή τη μάχη. Γι’ αυτό η φετινή 8 Μάρτη έγινε μια μαζική, συντονισμένη, απεργιακή γροθιά – απάντηση στους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, την ανισότητα και τις σεξιστικές διακρίσεις.   

• Χέρι χέρι με τις υλικές συνθήκες που αναπαράγουν το σεξισμό πάνε και οι ιδεολογικές επιθέσεις από τους μηχανισμούς τους κράτους που αναπαράγουν την αντίληψη περί ανωτερότητας του ανδρικού φύλου και εμπορευματοποίησης των σωμάτων των γυναικών. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη καμπάνια κατά των αμβλώσεων που κατέρρευσε κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή.

• Η απάντηση και η λύση απέναντι στους βιασμούς και συνολικά την καταπίεση και τη βία κατά των γυναικών πρέπει να είναι συλλογική για να είναι αποτελεσματική. Τα τελευταία χρόνια τα κινήματα των γυναικών έχουν πάρει νέα ορμή και ξεδιπλώνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με φανταστική μαζικότητα. Αντίστοιχα και εδώ τα τελευταία τρία χρόνια στις 8 Μάρτη οργανώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις. Τέτοια είναι τα βήματα που χρειάζεται να πυκνώσουμε και να οργανώσουμε, απέναντι σε ένα σύστημα που εκτός από πανδημίες, οικονομικές καταστροφές, ρατσισμό γεννάει και το σεξισμό. 

• Πλάι στα αιτήματα όλου του εργατικού κινήματος αναδεικνύουμε τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση, για ίση αμοιβή και σταθερή εργασία, για άπλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να φύγουν τα βάρη από τις πλάτες των γυναικών. Συλλογικά, απεργιακά και στο δρόμο μπορούμε να επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας και να ανοίξουμε την προοπτική για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό και εκμετάλλευση, κρατώντας το κόκκινο νήμα της παγκόσμιας μέρας των γυναικών  από τις υφάντρες της Νέας Υόρκης αλλά και του Πειραιά που μας χάρισαν την παράδοση να παλεύουμε για Ψωμί και Τριαντάφυλλα.

• Στις 20 του Μάρτη συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Μέρα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στο πλευρό των προσφύγων και των προσφυγόπουλων που αγωνίζονται ενάντια στα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα-φυλακές.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhsh8marth@gmail.com • FB: Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη
Επικοινωνία: 210 5247584, 6996 244515, 6937 438285, 6970 506798