26/3/21 - 30 Mάρτη - Η Υγεία απεργεί και όλοι στο πλευρό της

30 Mάρτη - Η Υγεία απεργεί και όλοι στο πλευρό της

Στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ 11πμ-3μμ
Προσυγκέντρωση 12μεσ. Αγ. Σάββας • Συγκέντρωση 1μμ Υπ. Υγείας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ
STOP στην απόλυση του προέδρου του Αγ. Σάββα Κώστα Καταραχιά

• ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

 

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», αγωνίζονται εδώ και τρείς μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του παραμονές Χριστουγέννων στη ΜΕΘ του Σωτηρία, και στις αρχές Γενάρη η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο Σωτηρία με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία!!! Η ηγεσία του Υπ. Υγείας έχει αρνηθεί δεκάδες φορές να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων της Υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και δεν έχει απαντήσει ούτε στα κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) που έχουν καταθέσει αντίστοιχη επερώτηση στη βουλή εδώ και βδομάδες.

Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. 

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας δείχνει τώρα με το ξέσπασμα του τρίτου κύματος την εγκληματική, ταξική της φύση. Τα δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν, οι ΜΕΘ τελείωσαν και εκατοντάδες είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ,  χιλιάδες κόσμου δεν μπορούν να βρουν περίθαλψη από άλλες ασθένειες γιατί  τα δημόσια Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί  σε νοσοκομεία μιας νόσου και ο εμβολιασμός πηγαίνει με απελπιστικά αργούς ρυθμούς. μας. 

Σε αυτές τις συνθήκες, με την κυβέρνηση να παρακαλάει απεγνωσμένα τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ, είναι τεράστια πρόκληση να απολύει εκδικητικά έμπειρο γιατρό του ΕΣΥ, επειδή συνδικαλίζεται και σαν πρόεδρος του σωματείου υπεράσπισε τους συναδέλφους του αλλά και τους καρκινοπαθείς, από τις διώξεις και την εγκληματική πολιτική της ανίκανης διοίκησης του Νοσοκομείου.   

Είναι διπλή πρόκληση που ακόμη και σήμερα με την πανδημία να φουντώνει, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά, των ιδιωτικών κλινικών, παρά μόνο σε παχυλές αποζημιώσεις. 

Αυτήν την εγκληματική πολιτική θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, με την απόλυση του Καταραχιά, με τις διώξεις πρωτοπόρων αγωνιστών και συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα, με το χτύπημα του συνδικαλισμού στην Υγεία και παντού.  Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα των Συνδικάτων , του συνδικαλισμού, και του δικαιώματος στην απεργία. 

Αν περάσει η απόλυση προέδρου σωματείου, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο, θα ανοίξει ο δρόμος για συνολικό χτύπημα του συνδικαλισμού. Θα είναι χτύπημα στο κίνημα των υγειονομικών που ο Κ. Καταραχιάς και το σωματείου του Άγιου Σάββα έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια,  στις μάχες για να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία και να αποκαλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 30 Μάρτη. Με στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 3μμ. Συγκεντρωνόμαστε στις 12 το μεσημέρι στον Αγ. Σάββα και διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Υγείας όπου θα γίνει συγκέντρωση στις 1μμ. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ