11/9/20 - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μόρια, Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, Σύνταγμα 1μμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μόρια
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, Σύνταγμα 1μμ

• Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, άσυλο και στέγη για όλους στις γειτονιές μας
• Κλείστε τα κολαστήρια, τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες
• Ένοχη για την φωτιά στη Μόρια η κυβέρνηση του ρατσισμού και της φτώχειας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 12/9

Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και η κλιμάκωση της τελευταία ήταν η “σπίθα” που θέριεψε την καταστροφική φωτιά στην Μόρια φέρνοντας στην επιφάνεια τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων, οικογενειών με παιδιά, σε συνθήκες πανδημίας. Έφερε όμως και την χυδαιότητα της καταστολής με τα ΜΑΤ να ρίχνουν ασφυξιογόνα την ώρα της αποχώρησης των πανικόβλητων προσφύγων με τα μωρά στην αγκαλιά.

Μόλις, λίγες μέρες πριν, η Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο παρουσίασε την άσκηση «ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2020» ανακοινώνοντας πως το βασικό σενάριο της περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια «μαζικών ροών, εξεγέρσεων, πανδημίας και πυρκαγιάς» ενώ αποτελεί «μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, στον οποίο εντάσσονται το πρόγραμμα εξόδου των αναγνωρισμένων προσφύγων από τις δομές και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου»!!!

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το κλείσιμο των δομών και το πέταγμα στο δρόμο των προσφύγων και προσπαθεί να αξιοποιήσει την τραγωδία στη Μόρια για να επιβάλει τα άθλια ρατσιστικά σχέδια της με άμεσο άνοιγμα κλειστών φυλακών στα νησιά και το μάντρωμα προσφύγων και μεταναστών. Επιστρατεύει τα ΜΑΤ και εξαπολύει κύμα καταστολής και συκοφάντησης κατά του κινήματος αλληλεγγύης.

Ο πως άρον-άρον ανοίγει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και συνωστισμό σε τάξεις με 25 παιδιά έτσι και στα καμπ οδηγεί στην εξόντωση χιλιάδες αφήνοντας τους έκθετους στη πανδημία με έλλειψη υγιεινής, νερού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βέβαια μαζικό συνωστισμό.

Η πολιτική της καραντίνας των καμπ για το κορονοϊό φτάνει να μαντρώνει πρόσφυγες σε ανθυγιεινούς χώρους, όπως στην αποθήκη που ήθελαν να τους μαντρώσουν στη Μόρια, χωρίς καμία υγιεινή, χωρίς περίθαλψη λες και δεν υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία για την φιλοξενία τους. ΣΕ άλλα καμπ, όπως στο Σχιστό τους αποκλείουν χωρίς φαγητό!

Η κυβέρνηση εντείνει τη ρατσιστική στοχοποίηση των προσφύγων ως “πιόνια του Ερντογάν” και επιμένει στην τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Απλώνουν το τείχος στον Εβρο, στέλνουν πίσω πρόσφυγες με παράνομες απελάσεις, με βάρκες στα κρυφά από τη θάλασσα και με πέταγμα στην άλλη όχθη του ‘Εβρου απο ομάδες μασκοφόρων παρακρατικών. Την ίδια ώρα αφήνουν οικογένειες προσφύγων να ξεροσταλιάζουν χωρίς φαγητό στη Πλατεία Βικτώριας.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει το δρόμο στους φασίστες και την ακροδεξιά στηρίζοντας “επιτροπές αγανακτισμένων” ενώ οι περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της στα νησιά πρωτοστατούν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους. Πλησιάζει η 7 Οκτώβρη, μέρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγή και με την μαζική μας κινητοποίηση, την απεργία των συνδικάτων δεν θα αφήσουμε περιθώρια να πέσουν στα μαλακά. Έτσι θα τους κλείσουμε το δρόμο.

Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκώνεται ένα κίνημα αλληλεγγύης, για να ανοίξουν τα σύνορα και να μετακινηθούν ελεύθερα οι πρόσφυγες. Είναι η δύναμη που μπορεί να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν τις πολιτικές του ρατσισμού και για αυτό ενωνόμαστε μαζί τους.

Απαιτούμε να μπει τέλος στο ρατσισμό. Να μετακινηθούν ΑΜΕΣΩΣ οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα, σε ξενοδοχεία και σε σπίτια. Να δοθούν άσυλο σε πρόσφυγες και χαρτιά στους μετανάστες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της τέχνης και του πολιτισμού, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα σχολεία, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KEEΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org - Τηλ. 6932 828964, 210 3232871