3/1/20 - Όχι στον πόλεμο του Τραμπ κατά του Ιράν - Όχι στον πολεμικό άξονα του Μητσοτάκη με το Ισραήλ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί με επίθεση αμερικάνικων πυραύλων στη Βαγδάτη είναι κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Ο Τραμπ, πανικόβλητος από τις αποτυχίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών που κατέλαβαν την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαγδάτη και κάτω από την πίεση της διαδικασίας καθαίρεσής του από το Κογκρέσο μέσα στις ΗΠΑ, κλιμακώνει την πολεμική εκστρατεία ενάντια στο Ιράν.

Πρώτος στο πλευρό του Τραμπ τρέχει να σταθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Έφυγε απότομα από την Αθήνα και τη φιέστα υπογραφής του αγωγού EastMed δηλώνοντας ότι στηρίζει το “δικαίωμα των ΗΠΑ στην αυτοάμυνα, όπως και το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”! Ο δολοφόνος των Παλαιστίνιων αγκαλιάζει την πολεμική τρέλα του “Πλανητάρχη” και με αυτόν τον τρόπο ξεσκεπάζει τον αληθινό χαρακτήρα του “άξονα” Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ. Ο αγωγός δεν φέρνει πλούτο και ευημερία, φέρνει βρόμικους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και άμεση εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές εκστρατείες.

Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον να αποδεχθούν αυτή την εμπλοκή. Αντίθετα, τώρα είναι η ώρα να πούμε όχι στον πόλεμο του Τραμπ και του Νετανιάχου, εμείς δεν πολεμάμε για τα πετρέλαια και τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Καμιά διευκόλυνση στην αμερικάνικη επίθεση, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα και σε όλα τα άλλα σημεία που τους έδωσε η συμφωνία που ψήφισε η Βουλή. Κάθε συνεργασία του Μητσοτάκη με την πολεμική εκστρατεία Τραμπ-Νετανιάχου πρέπει να σημάνει την ανατροπή της κυβέρνησης του.

Καλούμε όλο τον κόσμο της Αριστεράς να αγωνιστούμε μαζί για να σταματήσουμε τον πόλεμο. Μαζί μας αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό και οι εργάτες και η νεολαία στην Τουρκία, στην Κύπρο, σε όλη την περιοχή. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Αθήνα 3 Γενάρη 2020

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα