27/11/19 - Συγκέντρωση συμβασιούχων ΟΑΕΔ

Δείτε εδώ φωτό από τη συγκέντρωση

Εκατοντάδες συμβασιούχοι που εργάζονται σε Υπουργεία με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Μαζί με τους συμβασιούχους των υπουργείων ενώθηκαν και δεκάδες εργαζόμενοι της δημόσιας Υγείας, που βάδισαν με πορεία από το Υπουργείο Υγείας όπου είχε καταλήξει νωρίτερα η απεργιακή τους διαδήλωση.

Επικεφαλής των απεργών υγειονομικών στην πορεία τους προς τη συγκέντρωση του Υπουργείου Εργασίας, μπήκαν οι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και αρκετοί μόνιμοι εργαζόμενοι κι εκπρόσωποι σωματείων κι ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα. Με συνθήματα όπως "Μόνιμη δουλειά κι όχι ανεργία, τέρμα πια στην κοροϊδία" και "Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε", η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζεται για περισσότερες από τρεις ώρες. Θα ακολουθήσει συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

φωτο: Λένα Βερδέ, Στέλιος Μιχαηλίδης/Εργατική Αλληλεγγύη