2/10/19 - ΑΠΕΡΓΙΑ

Δείτε εδώ φωτό από την απεργία

Δυναμικό μήνυμα ενάντια στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο έστειλαν οι απεργιακές διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και πολλών άλλων πόλεων της χώρας. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, στάση εργασίας από τις 11πμ η ΑΔΕΔΥ. Η Αθήνα έχει παραλύσει από την 24ωρη απεργία σε ΗΣΑΠ και Μετρό.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες που έκαναν αφεντικά και κρατικός μηχανισμός για να σπάσει η απεργία, όπως στα καράβια, όπου τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομη την απεργία και στην Κόσκο, όπου η εργοδοσία προσπάθησε να βάλει απεργοσπάστες μέσα στις προβλήτες. Και στις δύο περιπτώσεις οι μαζικές περιφρουρήσεις των απεργών διασφάλισαν την επιτυχία της απεργίας.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό Νοσοκομείων συγκεντρώθηκε έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Στο ίδιο σημείο συγκεντρώθηκαν και εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, με τα πανό της ΟΣΝΙΕ και του σωματείου του νοσοκομείου Υγεία. Μαζί με το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, στην πορεία προς τη Βουλή, βάδισαν μια σειρά σωματεία, ομοσπονδίες και πρωτοβουλίες εργαζομένων, όπως τα σωματεία των νοσοκομείων Αγ.Σάββας, Ερυθρός, Γεννηματάς, ΓΟΝΚ, της Ιντρακόμ Τέλεκομ, συνδικάτα των ΜΜΕ όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΑ, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού με το χαρακτηριστικό πανό “Πωλειτισμός”, το σωματείο των συμβασιούχων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ), οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλ.Εθνικής Αντίστασης, συμβασιούχοι του δήμου Αθήνας, ο φοιτητικός σύλλογος της ΣΕΥΠ μαζί με φοιτητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κι άλλες σχολές, μέλη της πρωτοβουλίας “Στη Φυλακή οι δολοφόνοι της Ζackie Oh”, η ΚΕΕΡΦΑ, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και δεκάδες ακόμα αγωνιστές κι αγωνίστριες.

ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ μαζί με μια σειρά σωματεία ξεκίνησαν με πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συγκεντρώσεις οργανώσεων και πρωτοβουλιών της αριστεράς απλώνονταν σε όλη τη Σταδίου μέχρι την Ομόνοια. Συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν απέναντι, στα Προπύλαια, απ'όπου μέσω της Πανεπιστημίου διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή.

Για νέα πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση "αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα για ψήφιση" μιλάει ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και καλεί “σε στήριξη όλων των μαχών που έχουμε μπροστά μας.

Για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, αντίθετα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς προϋποθέσεις, για να σταματήσουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Νερού, της Ενέργειας, για να δυναμώσουμε την απεργία στην Υγεία στις 23 Οκτώβρη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”.

φωτο: Κυριάκος Μπάνος / Εργατική Αλληλεγγύη