8/8/19 - Το λόγο για το Άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις και οι εισαγγελείς

Εκατοντάδες φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης 8 Αυγούστου την ώρα που στη βουλή συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μαζί με όλες τις αντεργατικές επιθέσεις, βάζει στο στόχαστρο και το πανεπιστημιακό άσυλο. (δείτε περισσότερες φωτό εδώ)

“Νίκη Κεραμέως ακου το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά”, “Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό”, “Λιτότητα, ανεργία, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία”, “Φοιτητές και εργάτες παλεύουμε μαζί ενάντια στην κυβέρνηση και την καταστολή”, “Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς όχι οι πρυτάνεις και οι εισαγγελείς” ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση. Στη διαδήλωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, το ΣΕΚ και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπυλαια και βάδισε στη Βουλή. Οι διαδηλώσεις για το άσυλο μέσα στο καταλόκαιρο δείχνουν ότι η διάθεση για σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ζωντανή στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Ολοι/ες στο επόμενο μεγάλο ραντεβού στη ΔΕΘ στις 6-7 Σεπτέμβρη.