27/6/19 – Αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της ΧΑ

Δείτε εδώ φωτό από την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

 

Μαζική, μαχητική και οργισμένη ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση και η πορεία την Πέμπτη 27/6 που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή μιας σειράς εργατικών συνδικάτων, συλλόγων και φορέων, όπως η Β' και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Εύβοιας, το συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ, ο ΦΣ Μεταλλειολόγων, φοιτητές/τρις από το ΠΑΔΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΔΗΝ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων νοσ. Αγ. Σάββας, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “Η Ενότητα”, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες κ.α.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι και με πορεία οι εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες έφτασαν μπροστά στο Εφετείο όπου έγιναν χαιρετισμοί. Πρώτος μίλησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων που ανέφεραν σε όλους τους τόνους το αίτημα να καταδικαστεί ισόβια η ναζιστική συμμορία.

“Στη φυλακή και όχι στη Βουλή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Δεκάδες ήταν οι αντιφασίστες/στριες που μπήκαν να παρακολουθήσουν τη δίκη παρά τις μεθοδεύσεις της αστυνομίας που προσπάθησε για άλλη μια φορά να τους εμποδίσει. 
Η δίκη διεκόπει για την Παρασκευή 28/6 μετά την κατάρευση του Πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Πατέλη αυτού που είχε στείλει το κρίσιμο sms για τη συγκρότηση του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος