8/5/19 - "Η Πάλη για τη Δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής": Παρουσίαση της νέας έκδοσης στο Ρομάντσο

Δείτε εδώ φωτό από την εκδήλωση.

 

Γέμισε η κεντρική αίθουσα στο Ρομάντσο στην Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας συλλογικής έκδοσης του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου με τίτλο: Πάλη για τη Δίκη-καταδίκη της ΧΑ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν το @Ύποπτο Μούσι από το OMNIA TV, η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, πανεπιστημιακός, ο Θανάσης Καμπαγιάννης από τους δικηγόρους Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ και ο Γιώργος Πίτταςδημοσιογράφος και ένας εκ των επιμελητών της νέας έκδοσης.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην κρισημότητα της δίκης, ειδικά στο σημείο που βρισκόμαστε, την ώρα δηλαδή που ξεκινάνε οι απολογίες των χρυσαυγιτών, και αναφέρθηκαν στο βιβλίο σαν ένα σημαντικό εργαλείο στην ακόμα μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της δίκης των ναζί.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παρεμβάσεις που ακολούθησαν τις ομιλίες αφού πολλοί ήταν οι αγωνιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος που πήραν το λόγο για να φωτίσουν διαφορετικά σημεία της μάχης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Τέσσερα χρόνια κλείνουν από το ξεκίνημα της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ένας δικαστικός μαραθώνιος, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος, ένας μαραθώνιος που όμως πλέον έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία. Είναι μια ιστορική δίκη διεθνούς σημασίας, για το τι σημαίνει η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς που πρόσφατα έδειξε το πιο φρικιαστικό της πρόσωπο με το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. Τους φασίστες τούς κάθισε στο σκαμνί το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, η Πολιτική Αγωγή του που συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 2013 με πρωτοβουλία αγωνιστών και αγωνιστριών νομικών της ΚΕΕΡΦΑ, οι αγώνες χιλιάδων και χιλιάδων εργατών και νεολαίας. Αυτό το κίνημα ζωντανεύει στις σελίδες αυτού του βιβλίου με όλους τους σταθμούς και τις πολιτικές μάχες που έδωσε.

Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος