18/4/19 - 4 χρόνια δίκη της Χρυσής Αυγής - Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο για τα 4 χρόνια διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία των νοσοκομείων Άγιος Σάββας και Γεννηματάς καθώς και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, δημοτικά σχήματα, φοιτητές/φοιτήτριες, εργαζόμενοι/ες στο Δήμο Αθήνας, εργαζόμενοι/ες ΥΠΠΟ κ.ά.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε έξω από το Εφετείο έγιναν χαιρετισμοί από τον Κ. Παπαδάκη, δικηγόρο και μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, τον Γ. Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, την Α. Ερωτοκρίτου, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γεννηματάς και μέλος της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη, τον Κ. Καταραχιά, πρόεδρο του Συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Αγ.Σάββας, τον Α. Κοροβέση, φοιτητή στο ΠΑΔΑ, τον Κ. Τουλγαρίδη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με την "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή", και τον Π. Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με την "Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας".

Οι χαιρετισμοί και τα συνθήματα που έδιναν τον τόνο στη συγκέντρωση είχαν στο κέντρο τους τον ρόλο που έχει παίξει το αντιφασιστικό κίνημα στην απομόνωση των ναζί και το ρόλο που έχει να παίξει το οργανωμένο εργατικό κίνημα στην τελική ευθεία της δίκης της ΧΑ ώστε να κερδίσουμε ότι η καταδίκη των ναζιστών που έχει ήδη γίνει στην κοινωνία θα επικυρωθεί και με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες φώναξαν βροντερά ότι οι τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που ετοιμάζονται δεν θα περάσουν. Αποτελούν δώρο στους ηγέτες της ναζιστικής οργάνωσης, επίθεση στις εργαζόμενες γυναίκες λόγω της πιο δύσκολης απόδειξης του βιασμού, επίθεση σε όλη την εργατική τάξη λόγω μιας σειράς επιπλέον αλλαγών που ανάμεσα σε άλλα ανατρέπουν τα κεκτημένα σε σχέση με το ρατσιστικό έγκλημα. Τέλος ο Π. Κωνσταντίνου κάλεσε όλους και όλες στην επόμενη μεγάλη αντιφασιστική μάχη στην έκδοση της απόφασης του Εφετείου των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν στις 6 Μάη.

Φωτο: Κυριάκος Μπάνος, Στέλιος Μιχαηλίδης
Ρεπορτάζ: Αφροδίτη Φράγκου