Συζήτηση για τα ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως - Οι τοποθετήσεις του Π. Κωνσταντίνου

Ημερίδα για τα ναρκωτικά διοργανώθηκε από την κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίον του Άρεως», την κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος και φοιτητές/τριες της ΑΣΟΕΕ στις 31/3. Καλεσμένοι να μιλήσουν στον πρώτο κύκλο της ημερίδας ήταν εκπρόσωποι από τις σχετικές οργανώσεις (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω), εκπρόσωποι των Υπουργείων Υγείας και Προ.Πο., του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας και στον δεύτερο, υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας.

Στην ημερίδα αναδείχθηκε η βασική διαχωριστική γραμμή: αν η καταστολή και η αστυνομία αποτελεί μέρος της λύσης ή του προβλήματος. Μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση ότι η καταστολή αποτελεί μέρος του προβλήματος. Αντίστοιχα, στο πώς και με ποιους πόρους μπορεί να υπάρξει μια συνολική λύση με κέντρο το κράτος πρόνοιας, ο Π. Κωνσταντίνου ανέδειξε ότι η αντικαπιταλιστική στρατηγική είναι η μόνη που δίνει ρεαλιστικές απαντήσεις.

Δείτε σε βίντεο τις τοποθετήσεις του Π. Κωνσταντίνου για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, για τους 24ωρους χώρους φροντίδας, για την καταστολή, την περίθαλψη και τους πόρους.