14/3/19 - 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στα νοσοκομεία

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την απεργιακή διαδήλωση κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.


Στην διαδήλωση που ξεκίνησε στις 9.30πμ από την πλατεία Μαβίλη και κατέβηκε μέσω της Κηφισίας και της Βασ. Σοφίας μέχρι τη Βουλή, πήραν μέρος εργαζόμενοι από πολλά νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και από την επαρχία. Μετά τη Βουλή η διαδήλωση μέσω της Πανεπιστημίου έφτασε μέχρι το υπ. Εργασίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

Σημαντική ήταν παρουσία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων που συσπείρωνε εργαζόμενους από το Γεννηματάς, τον Ερυθρό, το Αγλ. Κυριακού, το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης αλλά και από τον Αγ. Σάββα που για άλλη μια φορά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τις καθαρίστριες/ες που βρίσκονται σε τρίτη 48ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις. Στην διαδήλωση πήρε μέρος και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

"Οι καθαρίστριες του Αγ. Σάββα συνεχίζουν τον αγώνα τους. Είναι ένας αγώνας για μονιμοποιήσεις και ενάντια στην ελαστική εργασία. Ο αγώνας των καθαριστριών του Αγ. Σάββα είναι αγώνας για όλη την εργατική τάξη και το δικαίωμά της στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι καθαρίστριες του Αγ. Σάββα χρειάζονται την στήριξη όλων μας. Ήδη το απεργιακό τους ταμείο έχει ανοίξει για να στηρίξει την απεργία διαρκείας που έχουν ξεκινήσει. Καμιά απόλυση, μονιμοποιήσεις και μαζικές προσλήψεις τώρα", είπε μιλώντας από τη ντουντούκα της διαδήλωσης ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα Κώστας Καταραχιάς που κάλεσε και για το Σάββατο 16 Μάρτη, 3μμ στην Ομόνοια στη μεγάλη διαδήλωση για τη Διεθνή Μέρα Ενάντια στο Ρατσισμό και τους Φασίστες.

"Μονιμοποιήσεις και όχι απολύσεις. Μόνιμες μαζικές προσλήψεις για να καλύψουμε τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία. Αύξησεις σε μισθούς και δώρα. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία. Τα αιτήματα των νοσοκομειακών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας για να έχουμε δωρεάν, δημόσια υγεία για όλους", ανέφερε ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός από το ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή.

Αμέσως μετά την διαδήλωση και την πορεία το Συντονιστικό των Νοσοκομείων πραγματοποίησε σύσκεψη για να ορίσει τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα και στήριξης της απεργίας των καθαριστριών του Αγ. Σάββα που απεργούν και αύριο Παρασκευή 15/3 στη δεύτερη μέρα της τριτης 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει εδώ και δυο βδομάδες ενάντια στις απολύσεις.

Ο Συντονισμός των Νοσοκομείων προτείνει και στην ΠΟΕΔΗΝ και στην ΑΔΕΔΥ νέα απεργιακή κινητοποίηση στο πλευρό των απολυόμενων καθαριστριών του Αγ. Σάββα την Πέμπτη στις 21/3 με συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσκομείου.

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος