4/2/19 - Στάση Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων της Πειραιώς

Δείτε εδώ φωτό από την πορεία

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς διαδήλωσαν σήμερα Δευτέρα 4/2 κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που έβγαλαν 3 από τα σωματεία των εργαζόμενων στην Πειραιώς, σε μια μαραθώνια πορεία από την λεωφόρο Μεσογείων μέχρι το κεντρικό κτήριο της τράπεζας στην οδό Αμερικής κάτω από το Σύνταγμα.

Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει οργανωθεί ποτέ σε όλα τα χρόνια λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς και σίγουρα η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει δει ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από το 2012 και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι έστειλαν ηχυρό μήνυμα αντίστασης στο σχέδιο της διοίκησης της Τράπεζας να αποκόψει αποκοπή ολόκληρο κομμάτι των υπηρεσιών της τράπεζας από τον κορμό της εταιρίας, διαδικασία που στην ουσία θα σημάνει την απόλυση 1500 και πλέον εργαζόμενων. Η τεράστια κινητοποίηση ανάγκασε την διοίκηση της τράπεζας να δεχτεί συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων για να εκθέσουν τις απόψεις τους και να ξεκαθαρίσουν πως δεν θα δεχτούν απολύσεις.

Η μάχη ενάντια στις απολύσεις και στην διάλυση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στον τραπεζικό τομέα μόλις ξεκίνησε και τις επόμενες μέρες αναμένουμε την ανακοίνωση των βημάτων για την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων στην Πειραιώς ενάντια στις μεθοδεύσεις της διοίκησης.

 
Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος