18/1/19 – “Ισόβια ξανά στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν”, Αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα

Δείτε εδώ φωτό από τη διαδήλωση

 

Ισόβια ξανά στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν
Αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα


Παρουσία του Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, έγινε την Παρασκευή 18 Γενάρη το απόγευμα στα Πετράλωνα η αντιφασιστική διαδήλωση που καλούσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ, στην επέτειο των έξι χρόνων από τη χρυσαυγίτικη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη εργάτη.

Δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες της γειτονιάς των Πετραλώνων και των γύρω περιοχών διαδήλωσαν μέχρι το σημείο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στην οδό Τριών Ιεραρχών και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Όλες και όλοι μαζί απαίτησαν να παραμείνουν στη φυλακή όπου βρίσκονται οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Λουκμάν καταδικασμένοι πρωτόδικα σε ισόβια, να μην μειωθεί η ποινή τους στο Εφετείο όπου δικάζονται αυτές τις μέρες. Και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ισόβια καταδίκη ολόκληρης της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Με τα πανό τους διαδήλωσαν η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ, η ΚΕΕΡΦΑ Παντείου, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ, ενώ αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει η Ε’ΕΛΜΕ , ο Σύλλογος Δασκάλων «Παρθενώνας», η Ένωση Γονέων του 3ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Σύλλογος πολιτιστικής και κοινωνικής παρέμβασης «Θρυαλίδα».

«Δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής», «Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», «Ούτε στα Πετράλωνα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Νομιμοποιήστε τους μετανάστες, σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες», ήταν κάποια από τα συνθήματα της πορείας, με τον κόσμο της γειτονιάς να εκφράζει τη συμπαράστασή του από τα μπαλκόνια και τα καταστήματα.

Η συγκέντρωση είχε γίνει νωρίτερα στην πλατεία Μερκούρη με ανακοινώσεις και χαιρετισμούς. Το λόγο πήραν ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, ο Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του Σ.Λουκμάν, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Γιάννα Χριστοπούλου, από την Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, η Ιλιρίντα Μουσαράϊ, εκ μέρους των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, η Παναγιώτα Μασούρα, φοιτήτρια Παντείου και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Περισσότερα για τη διαδήλωση, καθώς και για το Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν που συνεχίζεται στις 22 Γενάρη, στην Εργατική Αλληλεγγύη που θα κυκλοφορήσει στις 23/1.

Φωτό / ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη / Λένα Βερδέ, Κυριάκος Μπάνος