10/10/18 - Απεργία εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Δείτε εδώ φωτό από τη διαδήλωση

Μαζική ήταν η διαδήλωση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα προαύλια των νοσοκομείων τους. Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα νοσοκομεία Παίδων. Από εκεί ξεκίνησε και η πορεία, η οποία γινόταν μαζικότερη όσο προχώραγε, καθώς αρκετά σωματεία ενώνονταν στη διαδρομή. Μεγάλο ήταν το μπλοκ του Συντονιστικού Νοσοκομείων που συγκέντρωσε μια σειρά σωματεία όπως του Αγ.Σάββα, του Γεννηματάς, του ΓΟΝΚ, του Αγλ.Κυριακού, των συμβασιούχων ΟΑΕΔ από το νοσοκομείο της Νίκαιας, του Ελπίς, εργαζόμενους από το Αγ.Όλγα, το Αττικό, αλλά κι από άλλες πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη - του ΨΝΘ και του Ιπποκράτειου και την Πάτρα. Αξιοσημείωτη και η παρουσία των απεργών από το Λαϊκό, τον Ευαγγελισμό, το Θριάσειο, το ΕΚΑΒ και την Ένωση Τραυματιοφορέων που είχαν οργανωμένη παρουσία, αλλά κι εργαζομένων από αρκετά ακόμα νοσοκομεία που διαδήλωσαν με το πανό της ΠΟΕΔΗΝ.

Η διαδήλωση κατέληξε έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στον Αγ.Σάββα και μέλους του Συντονιστικού Νοσοκομείων, στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί: ergatiki.gr/article.php?id=19066&issue=1344

Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης/Εργατική Αλληλεγγύη