27/9/18 - Αποχαιρετισμός στον σ. Τάσο Κατιντσάρο

Με αισθήματα μεγάλης θλίψης αποχαιρετούμε τον σ. Τάσο που έφυγε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018. Χάνουμε- και μαζί μας όλη η Αριστερά- έναν σύντροφο με τον οποίο μας ενώνουν αγώνες που δώσαμε μαζί εδώ και δεκαετίες για την κοινή υπόθεση της νίκης και της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης.

Δεν μας ενώνει μόνο η κοινή μας ένταξη στο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια. Αν και αυτό θα ήταν από μόνο του αρκετό για να σταθούμε με τη γροθιά υψωμένη στη μνήμη του, έχουμε μια κοινή διαδρομή από τα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης. Η Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) από την οποία προέρχεται το κόμμα μας βρέθηκε ξανά και ξανά μέσα στους αγώνες μαζί με την Κομμουνιστική Οργάνωση Μαχητής στην οποία εντάχθηκε ο σ. Τάσος από τα μαθητικά του χρόνια. 

Μαζί στην εξέγερση του Νοέμβρη 1973, μαζί στην πρώτη Πρωτομαγιά μετά την πτώση της δικτατορίας και στις απεργίες ενάντια στο νόμο 330, μαζί σαν συμπαραστάτες στην κατάληψη της ΜΕΛ λίγο πιο μετά.  Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να καταστείλει την επαναστατική αριστερά ως «τρομοκράτες» ακολουθώντας στα χνάρια της γερμανικής κυβέρνησης μετά τη δολοφονία των Μπάντερ-Μάινχοφ, βρεθήκαμε ξανά μαζί σαν συμπαραστάτες του Γιάννη Σερίφη μέχρι να κερδηθεί η κρίσιμη δίκη ενάντια σε εκείνη τη σκευωρία.

Και ύστερα, μαζί στο κίνημα για το στρατό με τον σ. Τάσο στην πρώτη γραμμή των στρατευμένων νεολαίων που απαιτούσαν μείωση της θητείας και ελεύθερο συνδικαλισμό μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. 

Αυτή την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο σ. Τάσος καλούμε όλους και όλες να τιμήσουμε μαζί σαν πολύτιμη συμβολή στην υπόθεση της εργατικής τάξης.

Αθήνα, 27/9/2018
Η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ)