25/4/18 - Νοσοκομεία, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ μαζί στους δρόμους

Δείτε εδώ φωτό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι δρόμοι της Αθήνας σήμερα γέμισαν από χιλιάδες απεργούς.

Οι υγειονομικοί βρίσκονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και πραγματοποίησαν διαδήλωση από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αλεξάνδρας κ Κηφισίας), διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για την Υγεία.

Οι εργάτες της ΔΕΗ βρίσκονται στην τρίτη ημέρα απεργίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και ξεκινώντας από την οδό Χαλκοκονδύλη, πλημμύρισαν τη Σταδίου και κατέληξαν στο Σύνταγμα.

Οι απεργοί των νοσοκομείων και της ΔΕΗ, έστειλαν κοινό μήνυμα αντίστασης όταν η διαδήλωση των υγειονομικών ενώθηκε με το συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των εργατών της Λάρκο στο Υπουργείο Οικονομικών και το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην πλ.Εθνικής Αντιστάσεως.

Ταυτόχρονα, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, χιλιάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας βρίσκονται στο Τιτάνια πραγματοποιώντας μια οργισμένη γενική συνέλευση.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίοι ενώθηκαν με τη διαδήλωση των υγειονομικών και ο πρόεδρος του σωματείου τους χαιρέτησε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Εκεί μεταξύ άλλων απύθυναν χαιρετισμό ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων νοσ.Αγ.Σάββα, εκ μέρους του Συντονιστικού Νοσοκομείων.