22/3/18 - Συγκέντρωση των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Χιλιάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 22/3 σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας που έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα στην διοίκηση Φραγκιαδάκη αλλά και στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από το βασικό τους αίτημα: Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ! Οι χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθν. Αντιστάσεως και αφού έγιναν με ομιλίες από μέλη του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ και κατατέθηκε ψήφισμα στη διοίκηση Φρακιαδάκη ξεκίνησαν με πορεία για το μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Τσίπρα.

Μαζί τους βρέθηκαν πολλοί εν ενεργεία συνάδελφοί τους αφού και ο ΣΥΕΤΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία και των εν ενεργεία εργαζόμενων στο πλευρό των συναδέλφων τους συνταξιούχων. “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, “Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ΅”, “Η ασφάλιση είναι κατάκτηση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση”, “Φραγκιαδάκη, Τσίπρα, ακούστε το καλά το τα σχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους χιλιάδες συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τη Σταδίου. “Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που αποδεικνύει στην πράξη τι θα έπρεπε να κάνει ο ΣΣΕΤΕ τόσο καιρό. Τέρμα πια τα λόγια. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής απέδειξαν σήμερα πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Συνταξιούχοι και εν ενεργεία έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους”, ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Μαίρη Δέγλερη συνταξιούχος της Εθνικής. “Έχουμε καταφέρει να συνενώσουμε σε κοινό συντονισμό διάφορες ομάδες συναδέλφων συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στα σχέδια Φραγκιαδάκη για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ. Όταν ο ΣΣΕΤΕ βρίσκεται σε διεκδικητική κατεύθυνση παλεύουμε μαζί και συνεπικουρούμε στην δράση του. Όταν όμως βλέπουμε πως ο ΣΣΕΤΕ κάνει πίσω και βάζει σε διαπραγμάτευση την ίδια την ύπαρξη του ΛΕΠΕΤΕ, τότε θα μας βρουν μπροστά τους”, ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Βασίλης Πανάκιας από την ομάδα Δράση για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ.

“Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε πλέον καμιά αυταπάτη ούτε για τις προτάσεις της διοίκησης Φραγκιαδάκη, ούτε για την στάση της κυβέρνησης. Πρέπει να συνεχίσουμε αγωνιστικά. Και πρέπει να συνεχίζουμε να πιέσουμε και το ΣΥΕΤΕ και να καλούμε τους εν ενεργεία συνάδελφους να δώσουμε τη μάχη μαζί. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η μάχη αυτή θα κριθεί στους δρόμους μαζί με όλη την κοινωνία που στενάζει κάτω από τα μνημόνιά τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που σήμερα έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις να είναι στις επάλξεις του αγώνα αφού το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο. Σήμερα στείλαμε ένα τεράστιο μήνυμα αντίστασης. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Μπορούμε να κερδίσουμε το ΛΕΠΕΤΕ, τις παροχές μας και τις συντάξεις μας που πληρώναμε τόσα χρόνια. Ο αγώνας συνεχίζεται”, ανέφερε μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ιωάννα Παυλοπούλου συνταξιούχος της Εθνικής από την Ανοιχτή Επιτροπή Εργαζόμενων και συνταξιούχων και τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια.

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ.

 

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος