16/3/18 - Απεργιακό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών

Η μεγαλύτερη από όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων είναι αυτή που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη έξω από το υπουργείο Παιδείας από χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει απ'όλη την Ελλάδα (περισσότερες φωτό εδώ). Για δεύτερη φορά οι εκπαιδευτικοί μετά την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να τους δεχτεί και να ακούσει τα αιτήματά τους επέβαλαν πως θα μπουν στο υπουργείο παιδείας και θα συνεδριάσουν μέσα στο κεντρικό αμφιθέατρο του υπουργείου για να συζητήσουν πως θα συνεχίσουν τη μάχη για Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς.

Το βασικό αίτημα της Συνέλευσης Αγώνα που οργανώθηκε μέσα στο υπουργείο είναι αυτό της κλιμάκωσης του αγώνα τους μέχρι την δικαίωσή τους. Μαζί με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς βρέθηκαν και εκατοντάδες φοιτητές που παλεύουν ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου. Στην κινητοποίηση που κάλεσαν οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, εκτός από τους δεκάδες συλλόγους δασκάλων και τοπικές ΕΛΜΕ που συμμετείχαν απ' όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν επίσης με απεργία οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

“Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Ζητάμε από τα συνδικαλιστικά μας όργανα να κλιμακώσουν τις απεργίες εδώ και τώρα”, τόνισε μιλώντας στην ΕΑ ο Μιχάλης Τζορμπατζόγλου αναπληρωτής από το Δίκτυο Εκπαιδευτικών “Η Τάξη μας”, που βρέθηκε στην σημερινή κινητοποίηση ταξιδεύοντας από τον Γαλατά όπου είναι διορισμένος αυτή τη χρονιά. Όπως εξήγησε ο Μ. Τζορμπατζόγλου ήρθε στην Αθήνα σήμερα για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά θα μείνει στην Αθήνα και αύριο για να διαδηλώσει με τους χιλιάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη διαδήλωση για την Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο αρτασισμό και τους φασίστες, Σάββατο - 17 Μάρτη, στις 3μμ στην Ομόνοια.

Κυριάκος Μπάνος