9/3/18 - Κινητοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας

Εκατοντάδες αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για δεύτερη Παρασκευή έξω από το Υπ. Παιδείας ζητώντας Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς. Μαζί τους βρέθηκαν και δεκάδες φοιτητές από τους ΦΣ των Μεταλειολόγων, της Φιλοσοφικής αλλά και της ΣΚΤΚΣ από τα ΤΕΙ που παλεύουν ενάντια στο Πανεπιστήμιο της Δυτ. Αττικής (περισσότερες φωτό εδώ).

Ο υπουργός Γαβρόγλου που την προηγούμενη Παρασκευή "απουσίαζε", σήμερα επέλεξε να ταμπουρωθεί μέσα στο υπουργείο περικυκλωμένος από δεκάδες ΜΑΤ και κλούβες. Μετά από την έντονη επιμονή των εκπαιδευτικών δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ΔΕΝ προβλέπονται Μόνιμοι Διορισμοί αν δεν κλείσει πρώτα η 4η μνημονιακή αξιολόγηση το επόμενο Φθινόπωρο.

Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κατρακύλα της κυβέρνησης εμφανίζεται με το χειρότερο πρόσωπο της απαξίωσης της δημόσιας παιδείας και της ομηρίας των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές, οι μόνιμοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, και όλος ο κόσμος του εκπαιδευτικού κινήματος έδωσαν ξανά ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση την επόμενη Παρασκευή 16 Μάρτη ξανά έξω από το υπουργείο παιδείας στη 1μμ.

"Την βδομάδα που απομένει για την απεργιακή κινητοποίηση της επόμενη Παρασκευής πρέπει να οργώσουμε όλους τους συλλόγους, σχολείο το σχολείο, να ξεσηκώσουμε όλους τους αναπληρωτές και να περικυκλώσουμε το υπουργείο παιδείας στέλνοντας το μήνυμα πως ΔΕΝ αντέχουμε άλλη κοροϊδία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια χρονιά στην ομηρία. Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί εδώ και ΤΩΡΑ!", τόνισε μιλώντας στην ΕΑ ο Στέλιος Γιαννούλης αναπληρωτής δάσκαλος στη Βούλα και μέλος του Αντικαπιταλιστικού Δίκτυου Εκπαιδευτικών "Η Τάξη μας".

Κυριάκος Μπάνος