8/3/18 - Διαδήλωση στην Αθήνα για την Διεθνή Μέρα της Γυναίκας

"Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες", ήταν το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες γυναίκες που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην διαδήλωση για την 8η Μάρτη, Διεθνή Μέρα της Γυναίκας (περισσότερες φωτό εδώ).

Δεκάδες οργανώσεις και φορείς με τα πανώ τους διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή. Μεταξύ αυτών η Μηδενική Ανοχή, η Ομάδα Γυναικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το Μωβ, η Ροσινάντε, το City Plazaμε πολλές μετανάστριες και πρόσφυγες στην πρώτη γραμμή.

Ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ της διαδήλωσης ήταν το πανό των Φοιτητριών/των του ΣΕΚ που διαδήλωσε πίσω από το μπλοκ της σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) από τα ΤΕΙ Αθήνας. Νωρίτερα στην πλατερία Κλαυθμώνος έγινε μια σειρά από ομιλίες.

Μεταξύ των ομιλητριών ήταν η Ζαννέτα Λυσικάτου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, η Σίση Βωβού από το Μωβ, η Βασίλεια Χαρλαύτη από την ΣΓΤΚΣ, η Ειρήνη Δαφέρμου από την Μηδενική Ανοχή, η Δέσποινα Σπανού εκ μέρους της ΛΑΕ και η Κατερίνα Θωϊδου από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα που έκλεισε την συγκέντρωση τονίζοντας πως το επόμενο μεγάλο κινηματικό ραντεβού είναι στις 17 Μάρτη στη Διεθνή Μέρα Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και στη διαδήλωση στις 3μμ στην Ομόνοια.

Κυριάκος Μπάνος