2/3/18 – Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά

“Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” βροντοφώναξαν χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Πειραιά (περισσότερες φωτό εδώ). Η διαδήλωση ήταν μια δυνατή απάντηση στη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα την περασμένη Κυριακή 25/2, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό όσων βρίσκονταν στο χώρο, ανάμεσά τους της συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, που μεταφέρθηκε στο Αττικό με «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Παρουσία της Μάγδας Φύσσα και της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία Καραϊσκάκη με ανακοινώσεις. Ακολούθησε οργισμένη πορεία στους δρόμους του Πειραιά κάνοντας στάση έξω από τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί, τα οποία προστατεύονταν για άλλη μια φορά από αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ. Με τα συνθήματά τους, οι χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι και νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, απαίτησαν την ισόβια καταδίκη των ναζί, το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους στον Πειραιά και παντού.

Δεκάδες ήταν τις προηγούμενες μέρες τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις καταδίκης της νέας δολοφονικής επίθεσης της ναζιστικής συμμορίας από σωματεία, δημοτικά συμβούλια και σχήματα, αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις, φοιτητικές παρατάξεις.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε όλες και όλους στο επόμενο μεγάλο ραντεβού του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, τη διαδήλωση στις 17 Μάρτη, στις 3μμ, στην Ομόνοια.

Λένα Βερδέ