2/3/18 – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εκπαιδευτικών εδώ και χρόνια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/3 στο υπουργείο Παιδείας. Οι οργισμένοι εκπαιδευτικοί αφού συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να κάνουν πολύωρη κατάληψη στο υπουργείο (περισσότερες φωτό εδώ). Η κατάληψη των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας έληξε αργά το απόγευμα με πρόταση της Συνέλευσης Αγώνα που οργανώθηκε μέσα στο κεντρικό αμφιθέατρο του υπουργείου για νέα 24ωρη αυτή τη φορά Πανελλαδική Απεργία σε όλο τον κλάδο για την Παρασκευή 9 Μάρτη.

Χιλιάδες αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές από την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά, παρά την βροχή, περικύκλωσαν το υπουργείο με βασικό αίτημα της μόνιμες προσλήψεις. Ο θυμός ήταν διάχυτος στους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που βρίσκονται για χρόνια όμηροι των κυβερνήσεων και των μνημονιακών πολιτικών τους. Όμως η οργή ξεχύλισε όταν έγινε γνωστό στους συγκεντρωμένους ότι η ηγεσία του υπουργείου αρνιόταν να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στις δίκαιες απαιτήσεις τους. Λίγο αργότερα η οργή έγινε ποτάμι. Εκατοντάδες έσπρωξαν τις πόρτες και μπήκαν στο υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και ξύλου.

Οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν τελικά να μπουν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαζική συνέλευση στο κεντρικό αμφιθέατρο του υπουργείου. Αργά το απόγευμα έληξε η κατάληψη των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας με πρόταση της Συνέλευσης για νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλο τον κλάδο για την Παρασκευή 9 Μάρτη.

Χιλιάδες διαδήλωσαν και στην κινητοποίηση στο αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ενώ δεκάδες διαδηλώσεις έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Παρακάτω ακολουθεί η απόφαση της συνέλευσης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της κατάληψης στο Υπουργείο Παιδείας:

1.Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης χαιρετίζει τους πάνω από 2000 διαδηλωτές που κατέκλισαν το Υπ. Παιδείας στη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με πολύ μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών.

2.Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.

3.Οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί με την μαχητικότητα και αποφασιστικότητά μας σπάσαμε την τρομοκρατία στην πράξη. Επιβάλαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και προχωρήσαμε σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας.

4.Η συνέλευση συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα που πρέπει να προτάξουμε στον αγώνα που είναι: •Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. •Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848. •Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς •Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη Νίκη. •Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε ΓΣ και σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα αναπληρωτών. •Καλούμε σε οργάνωση 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε οργάνωση νέου ακόμα πιο μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου στο Υπ. Παιδείας και προτείνουμε γι’ αυτό την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη. Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν και να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς με την απόφαση για απεργία. Καλούμε τους συλλόγους να αποφασίσουν και να οργανώσουν την κινητοποίηση αυτή μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

2 Μάρτη 2018

πηγές: -Εργατική Αλληλεγγύη, www.ergatiki.gr -AlfaVita, http://www.alfavita.gr/