8/2/18 – Απεργία ενάντια στις απολύσεις στο ρ/φ “Κόκκινο”

“Δεν θέλουμε δουλειά, δεν θέλουμε μισθό, θέλουμε τον Τσίπρα ξανά πρωθυπουργό” φώναζαν ειρωνικά οι απεργοί εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Κόκκινου κατά την διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σήμερα Πέμπτη 8/2, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που οργανώνεται ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις που έκανε η διοίκηση της Left media τις προηγούμενες μέρες (περισσότερες φωτό εδώ).

Η διοίκηση απέλυσε ολόκληρη την απεργιακή επιτροπή των εργαζόμενων που διαφωνούσαν με τη μείωση μισθών που προτείνονται από την διοίκηση.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε έξω από το Ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο” και με πορεία έφτασε μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου.

Η 48ωρη απεργία ήταν η πρώτη από τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες που ξεκίνησαν με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη όλων. Η επόμενη 48ωρη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί.

Δεκάδες ήταν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών και των απολυμένων. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν κόσμος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ, τη Ροσινάντε, μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή και των Financial Crimes, ενώ παρουσία είχε και ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια”.

Κυριάκος Μπάνος